Méér Muziek in de Klas en Samsung Nederland partneren voor basisscholen

21 oktober 2017, 07:00
Stichting Méér Muziek in de Klas en Samsung Nederland starten samen een landelijk project voor basisscholen dat draait om digitaal componeren. Op deze manier willen de partners zich sterk maken voor innovatief en muzikaal onderwijs en het bevorderen van creativiteit bij kinderen. De samenwerking is mede tot stand gekomen door Maatschappelijke Alliantie.
 
Méér Muziek in de Klas en Samsung willen basisschoolleerlingen en hun leerkrachten stimuleren om met zowel met techniek als creativiteit bezig te zijn. Het componeren van muziek brengt kinderen volgens de partners ‘in aanraking met technologie, hard- en software in een creatieve en muzikale context’. 
 
Uit onderzoek zou blijken dat het componeren van muziek leerlingen nadrukkelijk betrekt en motiveert. ‘Hierbij wordt een sterk beroep gedaan op het luisteren, samenwerken, abstract denken en de creativiteit van kinderen. Ook leert het kinderen hun ideeën, gedachten en gevoelens uit te drukken vanuit de eigen verbeeldingskracht.’
 
Concreet komt er een landelijke wedstrijd digitaal componeren, met een lokale aanpak waarbij scholen uit alle provincies meedoen. Zij krijgen workshops van professionals van de Muziek-Werkplaats. Er zullen ook diverse workshops gegeven worden aan pabo-studenten uit het hele land. Scholen kunnen zich vanaf november inschrijven. In juni 2018 vindt een landelijk event plaats. Daar zullen ook de winnaars van de wedstrijd bekengemaakt worden.
 
►Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sofie Bienert
 
gerelateerde items