Gratis software Microsoft voor goede doelen

3 november 2011
Nieuws | | Goede doelen

AMSTERDAM (3 november) - Goede doelenorganisaties kunnen gemakkelijker gratis software van Microsoft ontvangen. Eind juli werden de regels voor softwaredonatie versoepeld, waardoor nog meer non-profitorganisaties software kunnen aanvragen.


Het Microsoft Software Donatie Programma werd in 2008 in Nederland geïntroduceerd, maar bestaat al sinds 1998. Wereldwijd ontvingen 153.007 organisaties een softwaredonatie met in totaal een waarde van 2,7 miljard euro. In Nederland kregen 1.177 organisaties een softwaredonatie. De pakketten die worden gedoneerd, lopen uiteen van besturingsprogramma's zoals Windows 7 tot gameconsoles zoals de Xbox 360 Kinect. 


Aanvragen via TechSoup

Programma's kunnen worden aangevraagd via techsoup.nl, een overkoepelende non-profitorganisatie die technologische ondersteuning aanbiedt in samenwerking met partners zoals Cisco, Symantec, en Microsoft. Er zijn duizend organisaties aangesloten bij TechSoup. TechSoup Global werd in 1987 opgericht in de Verenigde Staten en is actief in ruim twintig landen. In de Benelux werkt de organisatie samen met SOCIALware en Stichting GeefGratis.


Nieuwe regels

Elke organisatie mag producten aanvragen. Nu de regels zijn versoepeld, geldt niet langer een minimum van vijf softwarelicenties per organisatie. Waar voorheen zes verschillende Microsoft-titels in een cyclus van twee jaar mochten worden aangevraagd, zijn dat er nu tien. De cyclus van reeds deelnemende organisaties wordt gereset.


Nieuwe categorieën

Daarnaast zijn er drie nieuwe categorieën organisaties die in aanmerking komen voor softwaredonaties: stichtingen die medisch onderzoek doen, particuliere stichtingen en amateursporten en recreatieve organisaties