Toon alles (1)

Meer dan handen vrijwilligersprijzen weer gestart

1 oktober 2018, 06:00
Meer dan handen vrijwilligersprijzen weer gestart
Meer dan handen vrijwilligersprijzen weer gestart
De inschrijving voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen is weer geopend. Gemeenten kunnen vrijwilligersorganisaties, -initiatieven en -projecten uit hun gemeente voordragen. Landelijke organisaties kunnen zichzelf aanmelden. Inschrijven kan tot 14 december.

Met dit initiatief zet het ministerie van VWS inspirerende voorbeelden in het zonnetje én spreekt ze haar waardering uit voor vrijwilligers.  Staatssecretaris van VWS Paul Blokhuis zal op 15 februari 2019 de prijzen uitreiken tijdens een speciale inspiratiebijeenkomst.  

Gemeenten

Gemeenten mogen drie organisaties en één vrijwilliger aanmelden. Zij moeten daarbij duidelijk maken wat ze zelf doen aan erkenning en waardering van vrijwilligers(werk). Dit kan van alles zijn: van het organiseren van lokale vrijwilligersprijzen, een feestavond tot het beschikbaar stellen van faciliteiten.

Stemmen

Alle inschrijvingen worden direct op www.vrijwilligersprijzen.nl gepubliceerd. Vanaf 15 december kan het publiek op alle aangemelde organisaties en projecten stemmen.  

Prijzen

Er zijn prijzen te winnen in drie categorieën: landelijke vrijwilligersorganisatie/projecten, lokale organisaties/projecten en de individuele vrijwilliger die het afgelopen jaar van onschatbare waarde is (geweest) voor zijn of haar organisatie of project. Per categorie is er een juryprijs en wordt een publieksprijs uitgereikt aan het project en de persoon met de meeste stemmen. Individuele vrijwilligers kunnen de Vriendenloterij Passieprijs winnen. En ook voor de gemeente die veel doet aan erkenning en waardering van het vrijwilligerswerk in de eigen gemeente, ligt een speciale prijs te wachten. 

►Meer informatie op www.vrijwilligersprijzen.nlhanen
gerelateerde items