Toon alles (3)

Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016 uitgereikt

12 december 2016, 12:00
Alle winnaars op een rij.
Alle winnaars op een rij.
DeBroekriem, VoedselLoket Almere en Flore Brummans van stichting Wilskracht, zijn de gelukkige winnaars van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016. De Broekriem viel dubbel in de prijzen, want deze online community voor werkzoekenden, won ook de publieksprijs. De andere publieksprijzen gingen naar Prachtlint en André Blaauwgeers van Griendtsveenpark.  
 
De prijzen werden uitgereikt door staatsecretaris Van Rijn van VWS. De jury, onder leiding van Ella Vogelaar, voorzitter van Vereniging NOV, koos uit ruim 400 inzendingen 3 winnaars in 3 categorieën. De genomineerden die de meeste stemmen verzamelden op www.vrijwilligersprijzen.nl wonnen de publieksprijs. De jury was onder de indruk van de veelzijdigheid, inzet en het enthousiasme van de inzendingen.
 
Winnaars juryprijzen
In de categorie Landelijke vrijwilligersprojecten, gingen zowel de jury- als de publieksprijs naar DeBroekriem. In deze community van werkzoekenden staan de vrijwilligers centraal. Ze ontwikkelen zichzelf en helpen tegelijk andere werkzoekenden. In de categorie Lokale en regionale vrijwilligersprojecten won VoedselLoket Almere. De ruim 750 vaste en flexibele vrijwilligers bieden jaarlijks 1200 gezinnen de helpende hand. Hierbij is ruime aandacht voor het vrijwilligersbeleid. In de categorie VriendenLoterij Passieprijs koos de jury voor Flore Brummans van stichting Wilskracht. Zij is al 15 jaar het boegbeeld van deze stichting en mede door haar inzet is de organisatie gegroeid naar 16 hulpgroepen plus crisisopvang voor vrouwen die slachtoffer zijn van geweld.
 
Winnaars publieksprijzen
Naast DeBroekriem wonnen Prachtlint, een vrijwilligersorganisatie die in de weilanden en bermen tussen Alblasserdam en Leerdam een bloemen- en bijenlint aanlegt, en André Blaauwgeers, bevlogen voorzitter, begeleider en dierenkennervan stichting Griendtsveenpark.
 
Prijzen
Alle winnaars hebben een sculptuur van beeldhouwster Lidia Boomsma ontvangen. De winnende projecten van de juryprijs wonnen € 5.000, de publieksprijs voor de projecten bedroeg € 2.000. De winnaars van de VriendenLoterij Passieprijs wonnen een reischeque inclusief zakgeld van € 1.000 (juryprijs) en € 500 (publieksprijs).
 
 
De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie ligt in handen van Movisie. 


►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items