Toon alles (2)

Medewerker Corporate Communicatie bij het Rode Kruis

16 april 2018, 05:45
Medewerker Corporate Communicatie bij het Rode Kruis
Medewerker Corporate Communicatie bij het Rode Kruis
Functie: Medewerker Corporate Communicatie
Organisatie: Het Nederlandse Rode Kruis
Aantal uren: 36-40 uur
Locatie: Den Haag
Vervaldatum: 27 april
 
Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein. Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crises, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp. We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Taken
Het cluster Communicatie houdt zich bezig met alle interne en externe communicatie van het Rode Kruis, zowel offline als online. Voor het Rode Kruis zijn merk, reputatie, huisstijl en positionering van groot belang; voor hulpverlening, fondsenwerving en vrijwilligerswerving moeten deze glashelder en herkenbaar zijn. In sommige gevallen is onze communicatie onze hulpverlening. Het Rode Kruis embleem zelf is ook beschermd onder het humanitair oorlogsrecht en in Nederland onder het strafrecht – zorgvuldige bewaking ervan, ook in vredestijd, is cruciaal voor het functioneren van onze noodhulporganisatie.
 • Als medewerker corporate communicatie ben je verantwoordelijk voor het beheer en de verdere ontwikkeling van de (visuele) Rode Kruis identiteit, positionering en huisstijl.
 • Ook coördineer je in overleg met het team Humanitair Oorlogsrecht de ‘embleembescherming’ van het rode kruis.
 • Het Rode Kruis is een vereniging met 25 districten en ruim 250 lokale afdelingen, waar veel vrijwilligers met logo en huisstijl aan de slag zijn. Je weet hen te inspireren de huisstijl en het logo zo te gebruiken dat dit past bij de gewenste positionering van het Rode Kruis. Daartoe beheer je de digitale tool met sjablonen en huisstijlelementen en richt je een dtp-vrijwilligerspool op. Ook de internationale collega’s sta je op deze manier bij, net als de verschillende ‘submerken’ van het Rode Kruis; waaronder het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds, Ready2Help en 510.
 • Binnen het cluster ben je verantwoordelijk voor het beheer van de communicatiestrategie en ondersteun je het hoofd van het cluster en de teamleiders van de verschillende teams bij de doorontwikkeling van deze strategie. Je hebt daarbij een heldere visie op transparantie en op reputatie- en stakeholder management. En je weet deze visie ook concrete invulling te geven.
 • Je bent regelmatig betrokken bij issues en evenementen die de reputatie van het Rode Kruis kunnen raken.
 • De productie van het jaarverslag valt onder jouw verantwoordelijkheid.

Functie-eisen en profiel
 • Afgeronde HBO/academische opleiding in de communicatie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Stressbestendig, snel kunnen schakelen en zeer goede contactuele eigenschappen;
 • Je combineert analytisch denkvermogen met een hands on mentaliteit;
 • Ten minste 3-5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie als corporate communicatieadviseur;
 • Instelling die past bij een noodhulporganisatie;
 • Flexibel in beschikbaarheid en werktijden
Wij zoeken een collegiale, zelfstandig werkende medewerker die niet te beroerd is om een tandje harder te lopen als de situatie daarom vraagt. Je bent proactief en nuchter, sociaal vaardig en oplossingsgericht. Je weet strategisch inzicht goed door te vertalen in concrete actie.

Ons aanbod
 • Een flexibele en mensgerichte werkomgeving in een gloednieuw Verenigingskantoor in Den Haag met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.
 • Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 10 van de CAO van het Nederlandse Rode Kruis en is afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2.861,71 tot max. € 3.637,59 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Informeren en solliciteren
Je motivatiebrief + cv  gericht aan Angela van der Woude, Personeelsadviseur ontvangen we graag uiterlijk 27 april 2018 via deze link. Voor informatie kun je terecht bij: Frank Tebbe, clustermanager communicatie, ftebbe@redcross.nl, 070-4455666. Een online assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl en www.rodekruis.tv. Het NRK op facebook en Twitter.

Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
gerelateerde items