Toon alles (1)

Koningin Maxima viert 60 jaar Kansfonds mee

22 augustus 2017, 09:00
Koningin Máxima sprak met een aantal bezoekers en vrijwilligers van het inloophuis over hun ervaringen.
Koningin Máxima sprak met een aantal bezoekers en vrijwilligers van het inloophuis over hun ervaringen.
Kansfonds bestaat op 7 september 2017 zestig jaar. Koningin Máxima vierde dit vandaag met een werkbezoek. Kansfonds steunt initiatieven die kwetsbare mensen helpen hun situatie te doorbreken. Koning Máxima bezocht één van de initiatieven die door Kansfonds wordt ondersteund, het interkerkelijk diaconaal centrum de Jessehof in Delft.
 
De Jessehof is een inloophuis voor mensen met een klein sociaal netwerk, mensen die lijden onder sociale uitsluiting en dak- en thuislozen. In de Jessehof kunnen zij terecht voor een kopje koffie of thee en een luisterend oor. Ook kunnen zij er terecht met vragen op sociaal-maatschappelijk gebied.
 
Koningin Máxima sprak met een aantal bezoekers en vrijwilligers van het inloophuis over hun ervaringen. Aansluitend bezocht zij de netwerkbijeenkomst van Kansfonds in de Jozefzaal van de Maria van Jessekerk in Delft. Daar sprak zij onder andere met een vertegenwoordiging van Netwerk Dak, de koepelorganisatie voor inloophuizen, over het belang van de huizen en de knelpunten waar de organisatie tegenaan loopt. Het werkbezoek eindigde met een gesprek met bestuursleden van het Kansfonds. Zij gaven een toelichting op de geschiedenis en werkzaamheden van het fonds.
 
Henriëtte Hulsebosch, directeur van Kansfonds is zeer verheugd over de komst van de koningin: ‘Ik ben reuzetrots dat de koningin één van onze projecten bezoekt. De Jessehof is ook exemplarisch voor ons mooie werk, omdat zij een plek biedt aan de allerkwetsbaarsten. Het is bijzonder om zo’n bezoek te combineren met heel veel organisaties uit de regio die ons dierbaar zijn. Het is echt een opsteker. Voor de vrijwilligers en cliënten van de Jessehof, voor onze relaties en natuurlijk voor Kansfonds.’
 
Op de hoogte blijven?
Wil je graag vier keer per jaar geïnspireerd worden door Kansfonds? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Schrijf je hier in.
 
gerelateerde items