Masterstudente zoekt major donors voor onderzoek

4 april 2018, 06:00
Masterstudente zoekt major donors voor onderzoek
Masterstudente zoekt major donors voor onderzoek
Lieke van ’t Veer, masterstudente (MSc) Global Business & Sustainability aan de Erasmus Universiteit, doet voor haar afstudeerscriptie onderzoek naar vermogenden en hun relatie met filantropie. Daarbij ligt de focus op major donors, maar wordt ook aandacht besteed aan de rol van non-profits, financiële organisaties en family offices in dit geefproces. Van ’t Veer is op zoek naar major donors die haar inzicht willen geven in hun geefgedrag.
 
‘Ik wil het proces belichten dat grote gevers doormaken wanneer zij actief raken en zijn in de filantropie’, legt de studente uit. ‘Ik wil weten hoe zijn in aanraking komen met filantropie, wat hen drijft en wat voor overwegingen zij maken bij hun beslissingen. Het is een exploratief onderzoek, waarbij ik door middel van interviews de filantropieprocessen van major donors wil belichten. Voor het onderzoek wil ik graag in contact komen met verschillende soorten major donors. Ik ben op zoek naar mensen, vermogenden, die ten minste duizend euro per jaar doneren/investeren, maar het liefst kom ik in contact met grotere gevers.’
 
Diverse groep
Van ’t Veer is op zoek naar vermogende ondernemers, families of particulieren die direct doneren of dat doen door een door hen opgerichte sociale organisatie (vermogensfonds/fondsenwervende stichting/sociale onderneming etc.). Hierdoor heeft ze de beschikking over een diverse groep aan major donors. ‘Hierdoor kan ik verschillen en overeenkomsten opmerken en modellen bouwen van hun filantropieprocessen. De manier waarop gegeven wordt mag verschillen, maar ik kom graag in aanraking met mensen die direct geven, die een vermogensfonds hebben opgericht, die betrokken zijn bij een bedrijfsfonds of die een sociale onderneming hebben opgezet.’
 
Voor het onderzoek wil Van ’t Veer voor eind mei een aantal interviews houden met major donors op een tijd en plaats naar keuze. De resultaten worden geanonimiseerd. De scriptiebegeleidster is Lonneke Roza en Lucas Meijs is co-reader voor dit onderzoek.
 
Neem contact op met Lieke van ’t Veer via liekevtveer@gmail.com of 06-27653924.
Meer informatie: https://www.linkedin.com/in/liekevantveer/

►Wilt u het groeiende aantal reeds afgeronde en al door veel lezers geraadpleegde scripties van WO-studenten op De Dikke Blauwe bekijken? Klik hier.
gerelateerde items