Toon alles (2)

Markieza wint Vierde Movisie Participatieprijs

18 april 2016, 14:00
Markieza is de winnaar van de Vierde Movisie Participatieprijs: een bedrag van €2.500,-
Markieza is de winnaar van de Vierde Movisie Participatieprijs: een bedrag van €2.500,-
Afgelopen vrijdag werd in Utrecht de Vierde Movisie Participatieprijs uitgereikt. De prijs bekroont jaarlijks een initiatief dat de participatie bevordert van groepen die extra aandacht verdienen. Dit jaar was het thema ‘deskundig door ervaring’ en Markieza ging met de prijs naar huis. 118 initiatieven dongen mee naar de prijs.
 
Markieza is een academie voor herstel en ervaringsdeskundigheid en biedt een leeromgeving voor enerzijds mensen met psychische kwetsbaarheid en anderzijds voor organisaties binnen zorg, welzijn, re-integratie en onderwijs. Uit het juryrapport: ‘De jury erkent Markieza als voorbeeld van de vele mogelijkheden van ervaringsdeskundigheid. Zij waardeert de creativiteit en het doorzettingsvermogen dat tot een sterk fundament heeft geleid. Markieza speelt een belangrijke rol in het op de kaart zetten van ervaringsdeskundigheid in Nederland; de vele activiteiten en betrokken partijen zorgen voor een omslag in denken.’ De winnaar ontvangt onder meer een geldbedrag van € 2.500,-.
 
Winnaars tweede en derde prijs
De tweede prijs (onder meer een bedrag van €500,-) ging naar TEAM ED. Die organisatie verbetert zorg- en dienstverlening door de inzet van ervaringsdeskundigen. De derde prijs (ook €500,-) was voor ExpEx (Experienced Experts) van ZOG MH, JIT Den Haag e.a., een project in Den Haag, Dordrecht, Gorinchem, Gouda en Arnhem waarin jongeren met ervaring in de jeugdhulp getraind worden tot ervaringsdeskundige. Verder waren er de volgende eervolle vermeldingen en aanmoedigingsprijzen: Afstudeerrichting Ervaringsdeskundig Social Work van SPH-opleiding Hogeschool Windesheim, TED (Team Ervaringsdeskundigen) Zaanstad van RCO De Hoofdzaak, Beleef de ervaring van Stichting De Bagagedrager, Villa Pinedo en het Sadaqah Initiatief ‘Amsterdammers voor Amsterdammers’ van Stichting samenwonen-samenleven.
 
Organisatie
De organisatie van de vierde Participatieprijs was in handen van Movisie en een partnergroep bestaande uit: De Sprekende Mantelzorgers, Stichting Zijweg, Fietje Schelling, Team ED, Vilans, NJi, Zorgbelang Gelderland/Utrecht, Samen Sterk zonder Stigma, Vakvereniging van Ervaringswerkers en IGPB - Instituut voor Gebruikers Participatie en Beleid. De Movisie Participatieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS. 
De jury bestond uit Pieter Hilhorst, prof. dr. Tine van Regenmortel, dr. Marieke Kleiboer,
Corine Dijkstra, Erik de Jong, dr. Harrie van Haaster, Kim van Laar en drs. Yvonne van Mierlo.
 

Bekijk hier een video van de winnaar:
 

gerelateerde items