Marketing- en Communicatiemanager bij NLPO

29 mei 2018, 05:00
Marketing- en Communicatiemanager bij NLPO
Marketing- en Communicatiemanager bij NLPO
Functie: Marketing- en Communicatiemanager
Organisatie: Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO)
Aantal uren: 36 uur
Locatie: Hilversum
Vervaldatum: 11 juni
 
Bouw jij mee aan een professionele, levensvatbare en maatschappelijk relevante lokale omroep?
 
Marketing- en Communicatiemanager (36 uur)
Een slimme self starter, een pragmaticus, in staat om engagement te creëren
 
Wie zijn wij?
De stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) is het overkoepelende orgaan van alle lokale omroepen. De stichting ondersteunt lokale publieke omroepen op diverse terreinen om de sector verder te professionaliseren en om de kwaliteit van de producties van lokale omroepen te verbeteren, zodat zij op het gebied van onder andere journalistieke kwaliteit kunnen voldoen aan de wettelijke eisen van een Lokaal Toereikend Media-Aanbod. 
 
Namens de ca. 250 lokale omroepen exploiteert de NLPO onder meer een gemeenschappelijke infrastructuur, onderhandelt zij over collectieve contracten (distributie, rechten), en maakt strategische afspraken met belanghebbende partijen, zoals het ministerie van OCW, de VNG, het Commissariaat voor de Media, de NVJ, de STER en de regionale en landelijke publieke omroepen. Ook bevordert de NLPO de transitie van lokale omroepen naar zogenoemde streekomroepen (80), organiseert zij opleidingen en trainingen voor omroepmedewerkers en zo’n 20.000 vrijwilligers en heeft zij een kwaliteitskeurmerk voor omroeporganisaties ontwikkeld. 
 
De NLPO is in 2015 opgericht door de vereniging OLON (Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland) die tot 2018 nog het overlegorgaan van de sector vormde en tegenwoordig, in de hoedanigheid van College van Omroepen, de NLPO adviseert over het te voeren beleid. In aanvulling op de taken van de NLPO, richt de OLON zich verder op de individuele belangenbehartiging van en de kennisuitwisseling tussen de lokale omroepen.
 
Wat is jouw doel?
Je zet de producten en diensten van zowel de NLPO als de OLON op de kaart, in de markt en bij lokale omroepen, gebruikmakend van de juiste content en media-mix met aandacht voor online en sociale media in het bijzonder.
 
Wat ga je doen?
•    Je ontwikkelt en beheert periodiek het marketing- en communicatieplan incl. de begroting, passend bij de strategische doelstellingen van de organisatie;
•    Je ontwikkelt de marketing- en communicatie instrumenten en past deze toe (dit betreft grotendeels ledencommunicatie);
•    Je evalueert de impact van jouw acties, o.a. door middel van onderzoek, en stelt zo nodig acties bij;
•    Je communiceert zowel zelfstandig als in samenwerking met collega’s over beleidsaangelegenheden en marketingcampagnes en schrijft persberichten;
•    Je adviseert directie en management op het gebied van marketing- en communicatiestrategie;
•    Je stuurt externe professionals aan ondersteunend aan jouw vakgebied (vormgeving, marktonderzoek etc).
 
Het team
Je staat er niet alleen voor. Je gaat werken in een klein team van professionals met een hart voor de lokale omroep. Je werkt echter wel zelfstandig en bent in staat om zowel de strategie uit te denken als deze hands-on uit te voeren.
 
Wat moet je in huis hebben?
•    Een afgeronde opleiding op HBO niveau, bij voorkeur op het gebied van marketing & communicatie;
•    Ca. 3-5 jaar werkervaring, in reclame, PR, MarCom. Affiniteit of ervaring met de lokale omroep is mooi meegenomen;
•    Ervaring met ledencommunicatie is een absolute pre;
•    Uitstekende schriftelijke communicatieve vaardigheden;
•    Aantoonbare ervaring met content marketing en de slimme inzet van sociale media en 2.0 campagnes;
•    Een enorme drive, selfstarter.
 
Wat je graag wilt weten!
Herken je jezelf in dit profiel en hebben wij een wederzijdse klik, dan kun je rekenen op een bruto maandsalaris tussen de € 3500 en € 4200 voor 36 uur, vakantietoeslag, een decemberuitkering van 6%, 200 vakantie-uren en een uitstekende pensioenregeling, conform omroep CAO.
 
Heb je interesse?
Mail voor 11 juni naar gineke.dokter@stichtingnlpo.nl
Bel voor vragen gerust met Gineke Dokter (bureaumanager) 06-20384775. 
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
gerelateerde items