Toon alles (2)

Marketing Communicatie Specialist bij AMBER Alert

14 mei 2018, 05:55
Functie: Marketing Communicatie Specialist
Organisatie: AMBER Alert Europe
Aantal uren: 40 uur
Locatie: Beek
Vervaldatum: 01 juli

AMBER Alert, gestart als een burgerinitiatief, heeft inmiddels net zo’n grote naamsbekendheid als Coca Cola. En dát met een marketingbudget van nul euro! Alleen al in Nederland zoeken ruim twaalf miljoen mensen actief mee als een kind vermist raakt. Helpen jouw communicatieskills ons om dit netwerk nog groter te maken en ervoor te zorgen dat vermiste kinderen weer veilig thuis komen? Dan ben jij diegene die we zoeken!

Taken
Hoe ziet jouw functie er uit?
Je bent om 8.15 uur op kantoor in Beek. In de ochtend ontwikkel je samen met het designteam een infographic over vermiste kinderen. Je schrijft hierover een nieuwsitem en deelt het bericht vervolgens op social media. In de tussentijd zijn er enkele mailtjes binnengekomen met vragen uit de community. Deze voorzie je van een passend antwoord. Voor de Dag van het Vermiste Kind brainstorm je met collega’s over een aansprekende online marketingcampagne die nog meer Nederlanders moet weten te overtuigen om zich aan te melden voor AMBER Alert.
Na de pauze neem je contact op met een Brits expert op het gebied van vermiste kinderen en regel je zorgvuldig zijn reis en verblijf voor een event in Amsterdam. Je belt ook nog even naar een nieuwe partner die AMBER Alerts wil laten zien op haar website om te polsen of de implementatie gelukt is. Aan het einde van de dag monitor je de vermissingen en signaleer je een Europees AMBER Alert. Je informeert politie-experts uit heel Europa over deze vermissing. Voordat je naar huis vertrek, check je nog even onze social media accounts op vragen of nieuwe berichten.

Functie-eisen en profiel
Wie ben jij?
 • Je bent een rasechte online communicatie-specialist met al enkele jaren ervaring.
 • Je weet exact hoe je je doelgroep moet aanspreken en tot actie verleiden.
 • Je bent creatief in je aanpak en schrijft vlotte teksten, zowel Nederlands als Engelstalig, ook wanneer de spanning stijgt.
 • Daarnaast heb je minimaal een afgeronde HBO-opleiding en academisch werk- en denkniveau.
 • Je weet van aanpakken, toont initiatief en weet je werkzaamheden zorgvuldig af te ronden.
 • Je hebt de nodige portie lef en weet je mannetje te staan in een dynamische werkomgeving.
 • Je bent niet bang om de hoorn van de haak te nemen en partners, particulieren en organisaties actief te informeren en te overtuigen om bij te dragen aan het redden van kinderlevens.
En verder:
 • Ben je ijzersterk in het Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift;
 • Ben je stressbestendig en kun je ook onder druk georganiseerd blijven werken en prioriteiten stellen;
 • Heeft social media geen geheimen voor je en ben je altijd op de hoogte van de laatste marketingtrend;
 • Ben je sociaal en een organisatorisch toptalent.

Ons aanbod
Wat hebben we jou te bieden?
 • Een zeer interessante baan waarin je bijdrage kunt leveren aan het redden van kinderlevens;
 • Een fulltime functie (40 uur) met veel ruimte voor creativiteit, nieuwe ideeën en eigen inbreng;
 • Een marktconform salaris met vele voordelen, zoals een premievrij pensioen;
 • Een leuke, ‘Google-achtige’ werkomgeving in Beek, Nederland.

Informeren en solliciteren
Wil je deze baan? Dat dachten we al. We zien je sollicitatie graag tegemoet! Stuur je CV met Engelstalige brief en enkele voorbeelden van teksten waar je trots op bent (Engels én Nederlands) naar hiring@amberalert.eu ovv MCS in de header van je mail. Een antecedentenonderzoek en/of online screening kan onderdeel uitmaken van de sollicitatie procedure.Je hebt al enige ervaring op het gebied van marketing-communicatie. Je voelt je niet te groot voor ons kleine team en niet te klein om te werken voor de organisatie met de op één na grootste community van Nederland.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!
 
gerelateerde items