Toon alles (2)

Marketeer/fondsenwerver bij De Fietsersbond

24 mei 2018, 06:00
Marketeer/fondsenwerver bij De Fietsersbond
Marketeer/fondsenwerver bij De Fietsersbond
Functie: Marketeer/fondsenwerver
Organisatie: De Fietsersbond
Aantal uren: 28-32 uur
Locatie: Utrecht
Vervaldatum: 28 mei
 
De Fietsersbond is dé belangenbehartiger van 13,5 miljoen fietsers in Nederland en zet zich sinds 1975 succesvol in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. De kracht van de Fietsersbond is de stevige basis: 33.000 leden, 150 lokale afdelingen en meer dan 1.800 actieve vrijwilligers die zorgen dat de belangen van fietsers overal in Nederland meetellen.
 
De Fietsersbond is een dynamische vereniging die volop in verandering is. Het beleidsplan van de organisatie, Koers 2020, heeft drie speerpunten: belangenbehartiging, consumentenvoorlichting en diensten voor fietsers. De Fietsersbond zoekt naar nieuwe en jongere fietsers die ons werk willen steunen. Niet alleen door lid te worden of donateur te zijn maar ook met creativiteit en betrokkenheid. Een voorbeeld daarvan is de jongerenorganisatie die we dit jaar oprichten.
Jij weet als geen ander hoe je die nieuwe jonge donateurs en potentiële leden kunt bereiken. Je krijgt de opdracht nieuwe (online) marketing concepten te ontwikkelen en te onderzoeken welke alternatieve, creatieve verdienmodellen passen bij de Fietsersbond. Je zoekt nieuwe inkomstenbronnen, bijvoorbeeld bij sponsors of door (corporate) partnerschappen te sluiten. En natuurlijk vergeet je onze trouwste leden niet en weet je hen stevig aan de vereniging te binden.

Naar wie zijn we op zoek?
We zoeken een enthousiaste collega die zijn plannen goed kan verkopen en op een inspirerende, vernieuwende manier van fondsenwerven resultaten wil behalen. Je bent initiatiefrijk en ondernemend, maar ook realistisch en je kan goed zelfstandig werken. Je weet je collega’s mee te nemen in je plannen en ze te motiveren voor een nieuwe manier van fondsenwerving. Je bent communicatief zeer vaardig, zowel intern als extern, zowel schriftelijk als mondeling.

Wat ga je verder doen?
 • Je ontwikkelt een nieuwe landelijke strategie en het beleid op het gebied van fondsenwerving voor de Fietsersbond
 • Je werkt aan nieuwe proposities op het gebied van leden- en donateursbeleid, je schrijft en presenteert hiervoor plannen
 • Je neemt het initiatief tot de werving van landelijke financiers onder vermogensfondsen, bedrijven en overheden
 • Je bouwt het netwerk van begunstigers verder uit, zowel in de particuliere als institutionele markt
 • Je zorgt voor het innen en optimaliseren van inkomsten van leden en donateurs
 • Je zorgt voor het behoud en een succesvolle werving van leden en donateurs
Je werkt nauw samen met je collega fondsenwerver en met je overige collega’s in het team communicatie.

Functie-eisen
 • Minimaal 3 tot 5 jaar aantoonbare ervaring in fondsenwerving
 • Je hebt ervaring met het opstellen en presenteren van heldere projectplannen en business cases
 • Je bent bekend met de wensen en verwachtingen van het bedrijfsleven, vermogensfondsen en overheden
 • Kennis van marketingcommunicatie, fondsenwerving en direct marketingtechnieken (on- en offline) in de non-profit sector
 • Het kunnen onderkennen van trends en ontwikkelingen ten aanzien van leden- en fondsenwerving
 • Kennis van MS Office (met name Word, Excel en Outlook), Microsoft Dynamics, WordPress, MailChimp of vergelijkbare systemen

En verder...
Standplaats: Utrecht (met mogelijkheden voor flexwerken)
Beloning: Marktconform bij een 36-urige werkweek en in een telefoon en laptop wordt voorzien.
 
Mail je CV en motivatie vóór 28 mei naar sollicitatie@fietsersbond.nl t.a.v. Douwtje de Vries, Hoofd Communicatie & Vereniging. Heb je vragen? Bel dan van maandag t/m donderdag tussen 13.00-15.00 met Douwtje, 030 – 2918127.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items