Toon alles (1)

Mark Wahlberg doneert 1,5 miljoen in naam van tegenspeelster

22 januari 2018, 08:00
Mark Wahlberg doneert 1,5 miljoen dollar aan het Time's Up Legal Defense Fund in naam van zijn tegenspeelster Michelle Williams.
Mark Wahlberg doneert 1,5 miljoen dollar aan het Time's Up Legal Defense Fund in naam van zijn tegenspeelster Michelle Williams.
Het Time’s Up Legal Defense Fund, opgericht na #Metoo voor vrouwen die misbruikt zijn, heeft al een behoorlijke dikke portemonnee. Na miljoenen aan donaties eerder deze maand, doet acteur Mark Wahlberg er nog een schepje bovenop. Hij doneerde 1,5 miljoen dollar nadat hij hoorde dat zijn tegenspeelster Michelle Williams voor de film All The Money In The World maar een fractie van zijn salaris betaald kreeg.
 
Saillant detail: de film is bijzonder, omdat hij helemaal opnieuw gefilmd moest worden nadat bekend werd dat hoofdrolspeler Kevin Spacey werd verdacht van seksueel misbruik.
 
Het Time’s Up Legal Defense Fund wordt gerund in het National Women’s Law Center en biedt juridische bijstand aan vrouwen die het slachtoffer zijn van seksueel wangedrag. De campagne Time’s Up had tot doel een fonds van dertien miljoen dollar bijeen te krijgen, maar dat bedrag is inmiddels ruim overschreden.
 
(Bron: The Chronicle of Philanthropy)
 
gerelateerde items