Marja van Bijsterveldt nieuwe directeur Ronald McDonald Kinderfonds

25 maart 2013, 04:00
Marja van Bijsterveldt nieuwe directeur Ronald McDonald Kinderfonds
Marja van Bijsterveldt nieuwe directeur Ronald McDonald Kinderfonds
Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart wordt op 15 mei directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij volgt daarmee Marc van den Tweel op, die in januari is gestart als algemeen directeur van Vereniging Natuurmonumenten.

Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart was van oktober 2010 tot november 2012 Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarvoor was zij gedurende 3,5 jaar Staatssecretaris op hetzelfde departement. Zij is haar loopbaan begonnen in de gezondheidszorg, waar ze gedurende tien jaar in diverse functies heeft gewerkt. Daarna is haar politieke carrière gestart, eerst als Wethouder Almere op en vier jaar later als Burgemeester van Schipluiden. Daarna werd ze landelijk voorzitter van het CDA en lid van de fractie in de Tweede Kamer.

“Inspirerende persoonlijkheid”
De Raad van Toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds is zeer verheugd over de komst van Van Bijsterveldt-Vliegenthart. “Gezien haar inspirerende persoonlijkheid, bestuurlijke ervaring, kennis van het werkveld en zeer relevante netwerken binnen de politiek, maatschappelijke veld en private sector is Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart een uitstekende nieuwe directeur/bestuurder voor het Kinderfonds. Als Raad van Toezicht zijn wij dan ook buitengewoon ingenomen met haar keuze om zich in te zetten voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Wij zijn ervan overtuigd dat zij als directeur/bestuurder in staat zal zijn om de verdere ontwikkeling van ons fonds succesvol voort te zetten en te verzekeren” aldus voorzitter Ed Nijpels.
gerelateerde items