Testament: Marijke Helwegens volledige vermogen naar goede doelen

31 oktober 2016, 09:00
Testament: Marijke Helwegens volledige vermogen naar goede doelen
TV-personality en society-bekendheid Marijke Helwegen en haar man Harry hebben onlangs bij de notaris een testament laten opmaken. 'We hebben vastgelegd dat ons hele vermogen naar goede doelen gaat.'
 
Het stel is volgens omroep L1 'schathemeltjerijk' en heeft geen kinderen. Helwegen heeft daarom besloten om haar bezittingen te schenken aan goede doelen. 'We hebben er een aantal geselecteerd, die allemaal met de natuur en dieren te maken hebben. Die stichtingen krijgen álles", verklapt de oorspronkelijk uit Limburg afkomstige diva in De Telegraaf.
 
Graag gezien spreker
Helwegen groeide op in Geleen in een ambitieus milieu. Op haar achttiende ontmoette ze Harry Helwegen, met wie ze vijf jaar later trouwde. Marijke begon haar loopbaan met een kantoorbaan bij de DSM. Op haar dertigste ging ze werken in de telemarketing.
Helwegen heeft verschillende chirurgische ingrepen laten doen en leerde cosmetisch arts Robert Schoemacher kennen. Deze vroeg haar om de public relations en de marketing voor zijn kliniek te doen. Dit heeft ze tot 1 augustus 2009 gedaan. Verder is Helwegen in te huren als gastspreker en ceremoniemeester voor bedrijven, organisaties en particulieren.
In 2005 werd ze uitgeroepen tot Societyvrouw van het Jaar en kreeg zij de Society Award uitgereikt. Haar man Harry verdiende zijn sporen bij oliegigant BP en helpt nu bedrijven bij overnames. Het stel woont in een riante villa in ’t Gooi.
 
'Werk enige wat ik heb'
Ook al hebben de twee geld genoeg, Helwegen zal desgevraagd niet snel een stapje terugdoen. 'De een stort zich op zijn kinderen, maar die heb ik niet, dus ik doe het hiermee. Werk is het enige wat ik heb. Daar word ik blij van, en daarom pak ik ook al die klussen in het land aan.'
 
gerelateerde items