Toon alles (3)

Marieke van Bommel nieuwe voorzitter Stichting Quiet 500

16 mei 2018, 14:30
Marieke van Bommel (foto: Alessandra Mignardi) 
Marieke van Bommel (foto: Alessandra Mignardi) 
Per 1 juli 2018 wordt Marieke van Bommel voorzitter van de Stichting Quiet 500. Zij treedt daarmee in de voetsporen van de huidige voorzitter en mede-oprichter Ralf Embrechts, die als ambassadeur aan Quiet verbonden blijft. De stichting trok in 2013 en 2016 de aandacht als uitgever van de ‘armoedeglossy’ Quiet 500 en richt zich sindsdien op initiatieven op het gebied van armoedeverzachting en empowerment. Het pilot-project Quiet Community Tilburg wordt nu landelijk uitgerold.
 
Marieke van Bommel, in het dagelijks leven hoofd communicatie bij het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis), over haar nieuwe functie: ‘In Nederland leven nog steeds te veel mensen in armoede. Dat Quiet daar op een vernieuwende manier en met de hulp van lokale sponsors iets aan doet, spreekt mij aan.’
 
Boegbeeld Ralf Embrechts blijft zich ook na 1 juli inzetten voor Quiet, als ambassadeur, adviseur en hoeder van het Quiet-gedachtegoed. ‘Het heeft me goed gedaan dat er zoveel respons kwam op onze oproep voor een nieuwe voorzitter. Dat betekent dat Quiet in Tilburg en wijde omgeving een begrip is geworden. De community staat als een huis.’
 
Quiet Community Tilburg heeft binnen enkele jaren een grote groei doorgemaakt: inmiddels mogen ruim 1.100 Tilburgse gezinnen in armoedesituaties (de zogeheten ‘members’) eens per maand een gratis product, dienst of verwennerij kiezen uit een digitaal aanbod. Dat wordt belangeloos ter beschikking gesteld door ruim 350 lokale sponsors. Daarnaast krijgen members alle ruimte om hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten, voor zichzelf en voor anderen. 
 
Inmiddels zijn er in zes andere gemeenten Quiet Community’s van de grond gekomen, elk met een eigen stichting en bestuur. De verwachting is dat eind 2019 in 20 à 24 gemeenten een Quiet Community actief zal zijn.
gerelateerde items