Toon alles (1)

Marianne Naafs (VOKK) spreker op Co-design voor kinderen met kanker

1 juni 2014, 00:00
Marianne Naafs-Wilstra
Marianne Naafs-Wilstra
 
Op 24 juni aanstaande vindt het middagsymposium ‘Co-design voor kinderen met kanker’ plaats. Deze bijeenkomst is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in gedragsbeïnvloeding gericht op meer beweging en adequaat eetgedrag voor zieke kinderen en hoe co-design en interactieve media daarbij een rol kunnen spelen.
 
Word in één middag bijgepraat door designers, interactive mediaspecialisten en zorgprofessionals over interventies die helpen om zieke kinderen meer te laten bewegen en gezond te eten. Gebaseerd op casussen van kinderen met kanker. Voor (langdurig) zieke kinderen -zoals kinderen met kanker- zijn adequate voeding en bewegen heel erg belangrijk voor het ziekteverloop en genezing. Specifiek voor deze kwetsbare doelgroep is er het afgelopen jaar een onderzoekspilot gedraaid waarbij interactieve concepten zijn ontwikkeld om kinderkankerpatienten te helpen om meer te bewegen en gezond te eten. De pilot is een initiatief van het Kenniscentrum Technologie & Innovatie van de Hogeschool Utrecht en is mogelijk gemaakt met steun van het Centre of Expertise Creative Industries vanuit de missie U CREATE Impact.
 
Sprekers
Marianne Naafs-Wilstra – directeur Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) en bestuurslid Cooperatie Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie
Aeltsje Brinksma – onderzoeker Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)
Paul Wilke – directeur LaSenzo
Sander Hermsen – pomovendus ontwerpen voor gedrag, verbonden aan HU Lectoraat Crossmediale Communicatie Publieke Domein
Pavel Smoljko – medisch adviseur Nutricia Advanced Medical Nutrition
Matthijs Roumen – creatief strateeg Rhinofly, Interactive Media
Remko van der Lugt – lector Co-design Hogeschool Utrecht
Quiel Beekman -user participation designer bij 4Building
 
Marianne is behalve spreker ook dagvoorzitter. Klik hier voor meer informatie.
 
gerelateerde items