Maria Martens nieuwe voorzitter Simavi

15 september 2010
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (15 september) - Maria Martens, voormalig Europarlementariër voor het CDA, is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van gezondheidsorganisatie Simavi. Zij volgt Froukje Runia op, die sinds 2009 optrad als interim-voorzitter.

Martens studeerde theologie en marketing. De afgelopen tien jaar was zij Lid van het Europees Parlement, waar zij sinds 2007 de CDA-delegatie voorzat. In het Europarlement was zij jaren lid van de Commissie Ontwikkelingssamenwerking en van de Commissie Rechten van de Vrouw en Gelijke Kansen. Zij was onder meer woordvoerder Afrika van het Europees Parlement. Tijdens haar studie heeft zij 1,5 jaar in Kameroen gewoond en gewerkt.

Martens heeft kort gewerkt in het onderwijs, vervolgens was zij achtereenvolgens secretaris Buitenland van de Nederlandse Missie Raad en studiesecretaris van het VKMO, een samenwerkingsverband van een twintigtal landelijke maatschappelijke organisatie. Martens: "Alle onderzoeken wijzen uit dat de ontwikkeling van een land vooral kans heeft als vrouwen erbij worden betrokken. Daar ligt een grote uitdaging. Simavi is een krachtige organisatie, die zich vooral op vrouwen richt. Daarom vind ik het mooi om van deze organisatie voorzitter van de Raad van Toezicht te mogen zijn."

Andere leden van de Raad van Toezicht van Simavi zijn: Froukje Runia, Hans Kruijssen, Ron Thiemann, Cor van Dongen en Frans Blanchard.