Margot van Sluis-Barten nieuwe directeur Utrechts Universiteitsfonds

30 september 2020, 08:00
Margot van Sluis-Barten
Margot van Sluis-Barten
Drs. Margot van Sluis-Barten is de nieuwe directeur van de stichting Utrechts Universiteitsfonds en hoofd Relatiemanagement van de Universiteit Utrecht. Zij volgt drs. Fenna Hanraets-van Charldorp op, die na vier jaar in deze functie nu zakelijk directeur is van de Botanische Tuinen van de universiteit. Margot was de afgelopen vier jaar directeur van het Erasmus Trustfonds. Daar stond zij aan het roer bij de succesvolle fondsenwervingscampagne ‘Challenge Accepted’ voor de Erasmus Universiteit Rotterdam. 
 
Margot ziet er naar uit om de Utrechtse community nog meer en blijvend te verbinden met elkaar en met de universiteit: “Ik wil graag verder bouwen aan een nog sterkere verbinding van deze prachtige Utrechtse academische gemeenschap. Door verdieping van de inzet van alumni, meer partnerships en het bouwen aan een endowment fund. Want je steunt onderzoek pas écht als je dat voor meerdere jaren kunt doen. Daar hebben we vermogen voor nodig dat met een langetermijnbeleid kan worden ingezet. We gaan dus iedereen met een hart voor de universiteit of stad vragen bij te dragen aan dit endowment fund”.
 
Lodewijk Hijmans van den Bergh, voorzitter van het Utrechts Universiteitsfonds: “Onder leiding van Fenna is er een prachtig fundament neergelegd, nu gaan we verder bouwen voor de toekomst.” Ook Anton Pijpers, voorzitter College van Bestuur, is verheugd over de komst van Margot: “Onze alumni zijn cruciaal voor ons. Margot begrijpt dat en weet blijvende relaties te smeden. Daar komt bij dat we een toenemende behoefte hebben aan een geldstroom onafhankelijk van de reguliere financiering om specifieke maar ook bijzondere projecten te kunnen uitvoeren. Zo kunnen we de ruimte geven aan vrije geesten. Dat kan voor grote impact zorgen. Ik ben blij dat het Utrechts Universiteitsfonds hierin actie onderneemt.”
 
Het Utrechts Universiteitsfonds is een stichting die zeer nauw samenwerkt met de Universiteit Utrecht. Margot wordt, net als haar voorganger, directeur van de stichting Utrechts Universiteitsfonds én hoofd Relatiemanagement van de Universiteit Utrecht. In deze rol is zij verantwoordelijk voor de externe relaties, het alumnibeleid en de fondsenwerving van de universiteit.
 
gerelateerde items