Margot Bleeker nieuwe directeur Stichting Erasmus Trustfonds

24 maart 2020, 06:00
Margot Bleeker
Margot Bleeker
Het Erasmus Trustfonds heeft drs. Margot Bleeker per 1 april 2020 benoemd als nieuwe directeur. Zij is daarmee de opvolger van drs. Margot van Sluis-Barten. Bleeker heeft 15 jaar ervaring als fondsenwerver voor wetenschappelijke projecten bij het Erasmus MC, onder andere voor het project Generation R en was Development Director van het Erasmus MC Vriendenfonds. Sinds de oprichting van de Erasmus MC Foundation in 2018 was zij werkzaam als Fundraising Director aldaar.

Margot Bleeker over haar nieuwe functie: 'Het Erasmus Trustfonds bouwt aan een Endowment Fund van on-Nederlandse proporties. Ik ben blij daar samen met het team een bijdrage aan te kunnen leveren. Als alumna van de Erasmus Universiteit Rotterdam weet ik hoe belangrijk een stabiele inkomensstroom voor excellent onderzoek en onderwijs is. Ik ben onder de indruk van de betrokkenheid van alumni en Rotterdamse families bij de Erasmus Universiteit. Ik kijk ernaar uit om mij - samen met iedereen die de universiteit een warm hart toedraagt - in te zetten voor de ambities van de EUR.'
 
Margot van Sluis-Barten
Margot van Sluis-Barten was ruim vier jaar directeur van het Erasmus Trustfonds. In samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam lanceerde zij met het Trustfonds de campagne Challenge Accepted, die het startsein gaf voor de ambitie om voor de universiteit een Endowment Fund te creëren. In nauwe samenwerking met het bestuur heeft Van Sluis-Barten veel weten te bereiken voor het Erasmus Trustfonds en zij vindt het nu tijd voor een nieuwe uitdaging.


Michiel Muller, voorzitter van het bestuur van het Erasmus Trustfonds: 'Margot van Sluis-Barten heeft een enorm belangrijke bijdrage geleverd aan de toekomst van het Erasmus Trustfonds. Na het honderdjarig bestaan in 2013 staat er nu een hedendaags fonds dat ook in de komende decennia een bijdrage zal leveren aan de Erasmus Universiteit. Onder leiding van Van Sluis-Barten zijn ondernemende Rotterdammers en alumni bereid gevonden in belangrijke mate bij te dragen aan de universiteit. Wij wensen haar veel succes in haar nieuwe functie.'

Het Erasmus Trustfonds zet zich in om juist die activiteiten te financieren die niet als vanzelfsprekend gefinancierd kunnen worden uit de reguliere inkomsten van de universiteit.
page2image395136
gerelateerde items