Toon alles (1)

Marga van der Aart van Manege in ’t BioBos wint DVB Foundation Award

18 maart 2019, 06:00
De DVB Foundation Award is in 2011 van start gegaan met als doel het paardrijden voor ruiters met een beperking aandacht te geven.
De DVB Foundation Award is in 2011 van start gegaan met als doel het paardrijden voor ruiters met een beperking aandacht te geven.
“Onze ruiters met een beperking vragen om uitdagingen. Van een aantal onder hen is er een wens om deel te nemen aan paradressuurwedstrijden. En dat maak ik samen met mijn collega’s mogelijk”, aldus een zeer verraste Marga van der Aart. Tijdens The Dutch Masters - Indoor Brabant op 15 maart 2019, won de instructeur van de Manege in het BioBos, de DVB Foundation Award 2018. 

Met de award ontving zij € 1.000,- om te besteden aan een passend doel binnen het paardrijden voor ruiters met een beperking.  Van der Aart reageerde: “Je kunt je voorstellen dat onze ruiters veel extra kosten moeten maken zoals aanpassingen aan hun zadel en beugels, passend vervoer en menskracht om paarden op te zadelen. Zij waren al een crowdfunding gestart en daarbij is dit bedrag dus een heel welkome aanvulling.”

Van der Aart is aangedragen door haar fanatieke ruiters bij de Manege in ’t BioBos. Evie Erkelens, Audri Vermeer en Vera Verhagen gaven hun instructeur in het geheim op voor de prijs. Zij roemen haar om haar intensieve begeleiding en het realiseren van hun wens mee te kunnen doen aan speciale paradressuurwedstrijden.

Samen met bondscoach Joyce Heuitink en collega Maureen Raben is Marga van der Aart één van de drijvende krachten achter het opzetten van deze onderlinge wedstrijden. Wedstrijden waarvoor nog geen keuring nodig is. Ook in haar vrijetijd zet Marga zich in voor haar ruiters. Zij daagt hen uit sportieve prestaties neer te zetten en stimuleert hen om zichzelf te blijven verbeteren. 

De DVB Foundation Award is in 2011 van start gegaan met als doel het paardrijden voor ruiters met een beperking aandacht te geven. Ieder jaar wordt de Award uitgereikt aan een persoon die het meest opvallend heeft bijgedragen om dit doel uit te dragen. Dit kan een ruiter zijn, maar ook een trainer, een sponsor of een vrijwilliger.  De jury prees Marga van der Aart om haar brede inzet voor de gehandicaptensport. Naast haar werk als therapeutisch instructrice voor volwassenen en kinderen met een handicap, stimuleert zij op respectvolle wijze ruiters - die dat willen en kunnen - tot het tonen van hun prestaties. Daarnaast leidde zij tot voor kort nieuwe instructeurs ‘paardrijden voor gehandicapten’ (IPG) op.

De Manege in ’t BioBos (NCPG – Nationaal Centrum Paardrijden voor Gehandicapten) is gelegen op het terrein van het Bio Vakantieoord in Arnhem. Er wordt zowel therapeutisch als recreatief paardgereden. Ook vakantiegasten van het Bio Vakantieoord maken gebruik van de manege en worden professioneel begeleid.
 
gerelateerde items