Marc van den Tweel algemeen directeur Natuurmonumenten

28 september 2012, 09:07
Marc van den Tweel algemeen directeur Natuurmonumenten
Marc van den Tweel algemeen directeur Natuurmonumenten
Marc van den Tweel (directeur Ronald McDonald Kinderfonds) is benoemd tot algemeen directeur van Natuurmonumenten. Hij volgt Jan Jaap de Graeff op die sinds 2003 Natuurmonumenten leidt en in juni zijn vertrek aankondigde. Marc van den Tweel komt per 1 januari 2013 in dienst en treedt per 1 februari in functie als algemeen directeur.

Van den Tweel is sinds 2008 algemeen directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds Nederland.  Daarvoor was hij acht jaar directeur marketing & communicatie bij het Wereld Natuur Fonds. Voor WNF was hij ook actief als voorzitter van een mondiaal investeringsfonds. Voordien werkte hij onder meer bij Twynstra Gudde als managementconsultant voor overheden en internationale ondernemingen. Marc van den Tweel (48) is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Leusden.

“Harder nodig dan ooit”
“De combinatie van mijn liefde voor de Nederlandse natuur en de professionele uitdaging om leiding te gaan geven aan één van de belangrijkste maatschappelijke spelers in Nederland spreekt mij enorm aan”, zegt Van den Tweel. “Natuurmonumenten kent een rijke historie, maar is tegelijkertijd in het Nederland van nu wellicht harder nodig dan ooit.”

“Goede doelendirecteur met zakelijk profiel”
Het bestuur van Natuurmonumenten heeft het vertrouwen dat Marc van den Tweel op kundige wijze leiding zal geven aan de verdere vormgeving van Natuurmonumenten.  “Marc heeft een grote passie voor de natuur. Verder is hij een ‘goede doelendirecteur’ met een zakelijk profiel. Ondernemend, een marketeer, creatief in het zoeken naar potentiële zakelijke partnerschappen. Hij denkt in kansen en mogelijkheden, is gericht op innovatie en is verbindend”, aldus Hans Wijers, voorzitter van Natuurmonumenten.
gerelateerde items