Edwin Venema

Marc Petit nieuw bestuurslid Nederland Filantropieland 

4 april 2017, 11:45
Marc Petit komt NLFL bestuurlijk versterken
Marc Petit komt NLFL bestuurlijk versterken
Marc Petit wordt bestuurslid van Nederland Filantropieland en neemt de portefeuille strategie onder zijn hoede. Petit was al betrokken als vrijwilliger in de ledenraad van koepel NLFL. ‘Nederland Filantropieland timmert behoorlijk aan de weg. De community groeit, de sfeer is geweldig en de ambities blijven onverminderd groot’, aldus Petit.
 
NLFL-voorzitter Fons van Rooij: ‘Marc is als gelouterde strateeg en ervaren bestuurder, ondermeer van landelijke opererende goede doelen, een welkome versterking. Met zijn komst breidt het bestuur uit naar zeven bestuursleden, waarmee we de groei van Nederland Filantropieland verder schragen.’ 
 
Petit is werkzaam in de wereld van Alzheimer. Hij was directeur/bestuurder van de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek, die vorig jaar fuseerde met Alzheimer Nederland. Nu is hij verbonden aan ProMemo en de Stichting Research@Home.
Petit werkte de eerste twintig jaar van zijn loopbaan als management consultant. Daarna stapte hij over naar de zorg en vervulde hij verschillende directie- en bestuursfuncties. 
 
Petit: ‘Ik kijk ernaar uit om daar, samen met het huidige bestuur, een actieve bijdrage aan te leveren, met strategie als mijn aandachtsgebied, om de verdere toekomst van NLFL vorm te geven.’

►Bron: Nederland Filantropieland
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items