Marc Damen nieuwe directeur Zonnebloem

17 juni 2017, 10:00
Marc Damen
Marc Damen
Marc Damen (45) wordt met ingang van 1 augustus 2017 de nieuwe directeur van Nationale Vereniging de Zonnebloem. Bij de vrijwilligersorganisatie volgt hij Noud van Rooij op, die met pensioen gaat. Damen was tot vorig jaar directeur van Diergaarde Blijdorp.
 
De Zonnebloem zet zich al bijna zeventig jaar in voor mensen met een lichamelijke beperking. Damen: ‘Ik zie er enorm naar uit om bij de Zonnebloem aan de slag te gaan. Het lijkt mij geweldig om me samen met al die betrokken en bevlogen vrijwilligers in te zetten voor mensen met een lichamelijke beperking.’
 
40.000 vrijwilligers
De Zonnebloem streeft naar een maatschappij waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. Jaarlijks gaan 117.000 mensen, jong en oud, mee met de dagjes uit en aangepaste vakanties van de vereniging. 40.000 vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in bij de 1.300 lokale Zonnebloemafdelingen. 
 

Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
 
gerelateerde items