Toon alles (2)

Manager Public Engagement bij Oxfam Novib

8 februari 2018, 05:58
Manager Public Engagement bij Oxfam Novib
Manager Public Engagement bij Oxfam Novib
Functie: Manager Public Engagement
Organisatie: Oxfam Novib
Aantal uren: 36 uur
Locatie: Den Haag
Vervaldatum: 28 februari

De manager stuurt de unit Public Engagement aan. Dit is een van de centrale units binnen de organisatie van Oxfam Novib. In Public Engagement worden fondsenwerving, marketing/communicatie en publieksparticipatie in Nederland samengebracht. De unit is daarom ook verantwoordelijk voor alle directe interacties met ruim 500.000 relaties in Nederland. Het Nederlandse publiek en de Nederlandse publieke en private sector zijn van zeer groot belang voor Oxfam Novib.
 
De verantwoordelijkheden
 • Je geeft leiding aan een unit van ruim 40 FTE met vier teams op deelterreinen, zoals de particuliere markt, de zakelijke markt, marketingcommunicatie, publiekscommunicatie, uitgeverij, publieksparticipatie, CRM/klantenservice, debiteurenadministratie, etc.
 • Je rapporteert aan de directie van Oxfam Novib en bent actief lid van het Management Team van Oxfam Novib.
 • Je bent verantwoordelijk voor het behalen van stevige financiële targets op het gebied van fondsenwerving en het beheren van het bijbehorende marketingbudget.
 • Je bent verantwoordelijk voor het toetsen en bijstellen van de strategie, stuurt de ontwikkeling van een jaarplan met concrete targets voor de hele unit en draagt zorg voor de uitvoering ervan.
 • Je bent verantwoordelijk voor actuele kennis van en inzicht in het Nederlandse publiek en de Nederlandse publieke en private sector en voor de verankering van Oxfam Novib bij het Nederlandse publiek en in de Nederlandse markt (publieke en private sector)
 • Je bent verantwoordelijk voor de inbreng van deze kennis en inzichten in succesvolle en bij het publiek en bij specifieke doelgroepen aansluitende activiteiten van Oxfam Novib, in het bijzonder in publiekscampagnes en activiteiten in samenwerking met de publieke en private sector.
 • Je ontwikkelt en implementeert in samenwerking met interne en externe partners engagementstrategieën voor wereldwijde campagnes en activiteiten en specifiek voor campagnes en activiteiten gericht op de Nederlandse markt.
 • Je bent verantwoordelijk voor publieksparticipatie
 • Je stimuleert best practice en kennismanagement
 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe wervings- en participatie-initiatieven en de ontwikkeling van een innovatievisie- en strategie.
 • Je participeert binnen Oxfam International in een ‘peer group’ met collega’s uit 20 landen, je vertegenwoordigt de belangen van Oxfam Novib binnen de confederatie en je vertaalt confederatiebelangen naar de Nederlandse strategie.
 
Wie zoeken we? 
 • Een enthousiaste, inspirerende, stevige manager, gewend om professionals aan te sturen, richting te geven en tegelijk voldoende vrijheid en ruimte te bieden voor eigen verantwoordelijkheid en creativiteit.
 • Met minimaal tien jaar aantoonbare leidinggevende ervaring in (organisatie)politiek complexe organisaties die nationaal en internationaal opereren. Je hebt bij voorkeur een mix van ervaring in het bedrijfsleven en in de non-profit sector.
 • Gewend om te werken op het snijvlak van inhoud en verkoop, beïnvloeding en participatie. In staat om inhoud en participatie/aansluiting bij de publieke en private sector met elkaar te verbinden.
 • Sterk in samenwerking en in het opereren in een dynamische omgeving met interne relaties in landenkantoren, andere units van Oxfam Novib, andere affiliaties van Oxfam, partnerorganisaties, particuliere en private donateurs en relaties.
 • Uitstekend op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van engagement, participatie, fondsenwerving en communicatie en je weet hoe je nieuwe inzichten, technologieën en methodieken kunt vinden en incorporeren in het werk.
 • Kennis van het werkterrein van Oxfam en van de ontwikkelingen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en internationale samenwerking
 • WO denk- en werkniveau, aangevuld met gespecialiseerde opleidingen op het gebied van management, change, brand & reputation, engagement, fondsenwerving en communicatie.
 • Prima beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Bereid om voor korte periodes te reizen naar het buitenland.
 
Over ons
In 2016/17 werkte Oxfam Novib in meer dan 25 landen met 500 partners om de onrechtvaardigheden aan te pakken die armoede veroorzaken. De totale beschikbare middelen zijn ongeveer €170 mln. per jaar. Op het hoofdkantoor in Den Haag werken ongeveer 300 FTE en in ontwikkelingslanden ongeveer 800 FTE.
 
De Oxfam confederatie integreert steeds verder:
 • De confederatie bestaat uit 20 affiliaties die steeds intensiever samenwerken. Dit betreft ook steeds meer ‘zuidelijke’ landen. Het Oxfam International Secretariaat (OIS) is recent naar Nairobi verhuisd. De aansturing van de confederatie is logischerwijze complex.
 • 40% van het totale budget (ong. €1 mrd.) wordt gezamenlijk besteed. In alle landen (ruim 80) voert de confederatie gezamenlijk programma’s uit onder leiding van OIS.
 • De manier van samenwerking, besturing en effectiviteit van de confederatie moeten verder versterkt worden de komende jaren. Dit vraagt ook grote inspanningen van Oxfam Novib.

Wij bieden
Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging.
De functie is ingeschaald in salarisschaal 12 met een range van € 3762 tot € 5787 op basis van een werkweek van 36 uur.
 
In de samenstelling van ons personeel streven we naar culturele diversiteit en evenwicht in het aantal mannen en vrouwen.
 
Sollicitatieprocedure
Voldoe je aan de gestelde functie eisen en ben je geïnteresseerd in deze functie? Upload dan vóór 28 februari 2018 jouw cv en motivatiebrief via de 'apply' button.
 
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Farah Karimi, algemeen directeur Oxfam Novib farah.karimi@oxfamnovib.nl  of Hans van Steen, HR-adviseur hans.vansteen@oxfamnovib.nl.
 
Kandidaten dienen over de nationaliteit van een van de lidstaten van de Europese Unie te beschikken dan wel een geldige werkvergunning voor Nederland te hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
 
gerelateerde items