Toon alles (2)

Manager Fondsenwerving & Communicatie bij VSO

1 mei 2018, 04:00
Manager Fondsenwerving & Communicatie bij VSO
Manager Fondsenwerving & Communicatie bij VSO
Functie: Manager Fondsenwerving & Communicatie
Organisatie: VSO
Aantal uren: 32-36 uur
Locatie: Utrecht
Vervaldatum: 22 mei
 
Wil jij werken voor een organisatie die armoede bestrijdt door kennis te delen? VSO heeft een mooie functie beschikbaar in Het Nieuwe Kantoor (HNK), vlakbij het Centraal Station in Utrecht. Voor haar team Fundraising & Communication is VSO per direct op zoek naar een ambitieuze en slagvaardige Manager Fondsenwerving & Communicatie.
VSO strijdt voor een wereld zonder armoede, en doet dat met inzet van vakexperts. Niet op afstand, maar midden in het echte leven, dáár. VSO-ers delen hun deskundigheid om zo weerbaarheid te vergroten en een blijvende verandering te ontketenen. Jaarlijks werken 80 vakexperts via VSO Nederland in Afrika en Azië. Zij werken binnen de VSO programma’s op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en bestaanszekerheid.
VSO Nederland werft en begeleidt de vakexperts. Daarnaast bouwen we mee aan de programma’s van onze landenkantoren door fondsen te werven en partnerschappen af te sluiten met fondsen, bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Als manager fondsenwerving & communicatie lever je hieraan een belangrijke bijdrage.

Wat ga je doen?

In deze functie leid en ontwikkel je VSO’s activiteiten op het gebied van fondsenwerving & communicatie. De komende jaren werken we bij VSO aan een sterk merk en het vergroten en beter betrekken van onze achterban. We willen meer middelen kunnen inzetten voor ons werk in Afrika en Azië. Daartoe versterken en vernieuwen we onze particuliere fondsenwerving. Je neemt hierin het voortouw als meewerkend voorman/vrouw.
Je taken zijn onder andere:
·      Initiëren en ontwikkelen van beleid op het gebied van fondsenwerving in de meest brede zin van het woord (fondsenwervingsplan), en verantwoordelijk voor het uitvoeren van dit beleid.
·      Leidinggeven, als een primus inter pares, aan het team Fondsenwerving & Communicatie, dat de verantwoordelijkheid draagt voor particuliere fondsenwerving en communicatie.
·      Je geeft leiding en mede uitvoering aan enkele projecten en campagnes binnen het jaarplan. Het accent ligt daarbij op een goede afstemming van de verschillende expertises en integratie van de werkprocessen. • Ontwikkelen en uitvoeren van de marketing- en communicatiestrategie. • Verantwoordelijk voor het merk VSO en haar reputatie.
·      Realiseren van verschillende doelstellingen, onder andere op het terrein van positionering, profilering en fondsenwerving. Duidelijke targets stellen en de collega’s hierop aansturen. • Je draagt bij aan de verdere integratie en goede samenwerking met VSO internationaal.
·      Je zorgt voor een goede verbinding met de andere activiteiten van VSO en de collega’s die daarvoor verantwoordelijk zijn.

Met wie?

Je bent onderdeel van het warme en vooral enthousiaste VSO NL team (20 collega’s) in Utrecht. Het team Fondsenwerving & Communicatie bestaat uit zes collega’s. Dit zijn allemaal gedreven specialisten: senior fondsenwerver, datamarketeers, contentmarketeer en een online marketeer. Je werkt in deze functie nauw samen met de directeur van VSO, aan wie je ook rapporteert. VSO NL is onderdeel van VSO Internationaal. Je werkt direct samen met internationale VSO collega’s in Londen in het Public Fundraising team en ook waar nodig met de landenkantoren in Afrika en Azië. Je onderhoudt ook contacten in de Nederlandse brancheorganisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en fondsenwerving.

Jouw profiel
·      Energieke persoonlijkheid met een focus op resultaat.
·      Goede leiderschapskwaliteiten: je bent initiatiefrijk, ambitieus en hebt een helicopterview.
·      Conceptueel werk- en denkvermogen: je denkt strategisch en weet dit ook te vertalen naar concrete acties en innovaties.
·      Hands-on mentaliteit: je gaat voorop in de uitvoering zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen.
·      Goede peoplemanager: je bent verbindend, geeft feedback, en zorgt voor goede relaties met collega’s en partners.
En verder:
·      Een afgeronde relevante WO/HBO+-opleiding.
·      Aantoonbare leidinggevende ervaring en gewend te werken met professionals.
·      Je hebt kennis en ervaring opgedaan in de goede doelen branche, met name op het gebied van fondsenwerving en marketing.
·      Je bent intrinsiek gemotiveerd voor de doelen van VSO. En hebt gevoel voor humor!

Ons aanbod

We bieden:
·      Uitstekende arbeidsvoorwaarden; CAO Sociaal Werk
·      Salaris: schaal 11, minimaal € 3156,- maximaal € 4.902,- op basis van 36 uur.
·      Een maandelijks opgebouwd individueel keuzebudget; opgebouwd uit 18% van het bruto salaris.
·      Een persoonlijk opleidingsbudget.
·      Goede koffie en vers fruit!
Naast het opdoen van kennis en ervaring binnen het netwerk van een internationale organisatie en het bijdragen aan een prachtige maatschappelijke doelstelling bieden wij jou de gelegenheid om jezelf te blijven ontwikkelen door middel van training en opleiding.

Solliciteer direct!

Ben je enthousiast geworden en voldoe jij aan ons profiel, twijfel dan niet en solliciteer direct! Mail jouw motivatie en CV uiterlijk 21 mei onder vermelding van: vacature manager Fondsenwerving & Communicatie, aan Anita van Dijk: personeelszaken@vso.nl. Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie, neem dan contact op met Anne Marie de Walle, manager Fondsenwerving & Communicatie a.i. via a.dewalle@vso.nl of 06 416 48 836.
De eerste gesprekken vinden plaats op 28 en 29 mei, de tweede gesprekken op 6 of 7 juni.
VSO is gevestigd in Het Nieuwe Kantoor (HNK) een inspirerende en eigentijdse omgeving op loopafstand van Utrecht CS. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items