Toon alles (1)

Manager Communicatie bij het Longfonds

4 oktober 2018, 05:00
Manager Communicatie bij het Longfonds
Manager Communicatie bij het Longfonds
Functie: Manager Communicatie
Organisatie: Longfonds
Aantal uren: 36 uur
Locatie: Amersfoort
Vervaldatum: 8 oktober

Organisatie
De meeste mensen vinden ademen heel gewoon. Toch zijn er een miljoen mensen in Nederland met een longziekte. Voor hen is ademhalen een terugkerende of voortdurende strijd. Een strijd die ze niet alleen kunnen winnen. Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Voor en met iedereen. Het Longfonds maakt onderzoek mogelijk. Het Longfonds pakt vieze lucht aan. Het Longfonds doet er alles aan om kinderen rookvrij te laten opgroeien. Het Longfonds komt op voor de beste zorg voor longpatiënten én voor iedereen die dat misschien ooit wordt. Resultaten bereikt het Longfonds door samenwerken. De kracht van het Longfonds is dat het de ervaring van mensen met een longziekte ophaalt, deelt en vermenigvuldigt. Juist deze rol is uniek.

Het team communicatie bestaat uit 11 mensen (6 communicatieadviseurs en 5 communicatie-medewerkers). De communicatieadviseurs en medewerkers werken, ieder vanuit een aandachtsgebied, nauw samen met inhoudelijke projectleiders en projectgroepen in de organisatie. In het communicatieteam komen de resultaten van die samenwerking bij elkaar. Zo kan het team onder jouw leiding zorgen voor eenheid in de stijl en toon van de communicatie. Ook bewaak je met je team de consistentie in de (uitvoering van de) communicatiekalender. Een belangrijk aandachtpunt voor de komende jaren is het profiel gestuurd werken. Samen met o.a. het marketingteam en ICT wordt gekeken op welke manier het Longfonds de beste invulling kan geven aan de informatiebehoefte van zijn relaties.

Taken
Voor het Longfonds is Aardoom & de Jong op zoek naar een resultaatgerichte en inspirerende Manager Communicatie. Het Longfonds heeft 2 dromen. Die dromen zijn: longziekten de wereld uit en tot die tijd zorgen dat mensen met een longziekte zich sterk en veerkrachtig voelen en het leven leiden dat ze graag willen. Wil jij bijdragen aan het waarmaken van de dromen van het Longfonds? Lijkt je het leuk om mede invulling te geven aan de koers van het Longfonds? Ben jij een verbindende en coachende leider van een team van professionals? Dan is deze functie wellicht iets voor jou!

Je bent een (strategisch) sparringpartner voor de directie en samen met collega’s en andere organisaties werk je aan de strategie om longen en mensen met een longziekte op de publieke agenda te zetten en te houden.
Als leidinggevende geef je mede invulling aan de koers van het Longfonds. Hierbij dien je een heldere visie op de communicatie te hebben en een oog voor trends en ontwikkelingen.
Met het communicatieteam zorg je ervoor dat de buitenwereld weet hoe belangrijk het werk van het Longfonds is.
Door jouw stijl van leidinggeven worden de adviseurs en medewerkers in staat gesteld om het beste uit zichzelf en uit elkaar te halen.
Door jouw verbindende manier van werken vervul je een voorbeeldfunctie.
Als het nodig is vind je het niet erg om zelf ook de handen uit de mouwen te steken.

Functie-eisen en profiel
Als Manager Communicatie beschik je in elk geval over de volgende kennis en ervaring:
wo- werk- en -denkniveau en circa 5 jaar relevante werkervaring o.a. als leidinggevende in de sfeer van communicatie;
je beschikt over de kerncompetenties van het Longfonds: inventief handelen, resultaat- en relatiegericht handelen;
je beschikt over een coachende, inspirerende en verbindende stijl van leidinggeven;
je bent strategisch sterk, maar beschikt ook over een hands-on mentaliteit;
je hebt ervaring met (uit)bouwen van merken, crisiscommunicatie en online communicatie;
je bent organisatiesensitief en beschikt over goede adviesvaardigheden;
je hebt ervaring met verandermanagement;
je bent een stevige persoonlijkheid die beschikt over veel energie.

Ons aanbod
Het Longfonds biedt een contract voor 1 jaar met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd.
Verder biedt het Longfonds een pakket van uitstekende arbeidsvoorwaarden te weten maximaal € 5.636,- per maand op basis van 36 uur, eindejaarsuitkering, 100% vergoeding van reiskosten op basis van ov en een bijdrage in ziektekostenregeling en pensioenregeling.
Daarnaast krijg je de ruimte om te werken en te groeien binnen een professionele organisatie gevestigd in een modern kantoor direct naast station Amersfoort Centraal.

Informeren en solliciteren
Bij de werving en selectie laat het Longfonds zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. 
Solliciteren kan via het online sollicitatieformulier op de website van Aardoom & de Jong. Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch voor maandag 8 oktober tegemoet. Contactpersonen: mr. Ronald Gaartman, e-mail: gaartman@aardoomendejong.nl telefoon: 06-22233604 en drs. Maarten Aardoom, e-mail: aardoom@aardoomendejong.nl telefoon: 06-55717739. 

►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
gerelateerde items