Mama Cash presenteert nieuwe gids Funding for Inclusion

Mama Cash presenteert nieuwe gids Funding for Inclusion
Mama Cash presenteert nieuwe gids Funding for Inclusion
11 juni 2012
Nieuws | | Goede doelen

Wat doen fondsen in Europa als het gaat om de focus op vrouwen en meisjes? In een coproductie met GrantCraft stelde Mama Cash een gids samen voor fondsen die zich meer willen richten op vrouwen en meisjes in hun eigen organisatie, maar ook als doelgroep: Funding for Inclusion: Women and Girls in the Equation. De gids werd gisteren gepresenteerd tijdens de European Foundation Center’s Annual General Assembly in Belfast.

Vorig jaar bracht de organisatie de uitgave Untapped Potential: European Foundation Funding for Women and Girls uit. Dat onderzoek liet zien dat er een groot gat bestaat tussen de interesse van fondsen in het vrouwelijke geslacht en hun daadwerkelijke investeringen. Na reacties op deze uitgave besloten Mama Cash en GrantCraft een samenwerking aan te gaan om een praktische gids uit te brengen voor Europese fondsen die vrouwen en meisjes bij hun werk willen betrekken of ze willen ondersteunen.

Inzicht in diversiteit
De gids, gefinancierd door Mama Cash en The Barrow Cadbury Trust, staat vol met voorbeelden van wat 31 Europese fondsen en hun adviseurs doen om een ‘gender perspective’ in hun werk te integreren en om een deel van hun investeringen te focussen op vrouwen en meisjes. Het werkt met een brede definitie van sekse en geeft inzicht in hoe analyse de diversiteit tussen mannen, vrouwen en transgenders kan blootleggen. De gids laat daarnaast zien hoe fondsen deze diversiteit intern en met partners kunnen bespreken. Ten slotte bevat het een lange lijst van relevante bronnen en contacten, ingedeeld in thematische categorieën.

Klik hier om de gids te downloaden.