Maatschappelijke beursvloer in oktober op herhaling

2 februari 2006
Nieuws | | (Social) Impact

In 2005 werd de eerste Rotterdamse Beursvloer georganiseerd. Het initiatief van het MORE-netwerk was een succes. En dus komt er dit najaar opnieuw een maatschappelijke beursvloer, waar maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven elkaar kunnen vinden.

Op de maatschappelijke beursvloer wordt 'gehandeld' in bijvoorbeeld kantoormeubelair of gratis advies. Geld wordt er niet verdiend. De enige winst die bedrijven boeken is een maatschappelijke winst (social return on investment). Maatschappelijke organisaties hebben door de beursvloer een nieuw platform waar zij in hun behoeften kunnen voorzien.

Dat er behoefte is aan een maatschappelijke beursvloer in Rotterdam, bleek afgelopen jaar. Sandra de Koning, van mede-organisator KPMG: "Het evenement was een succes. Het aantal matches was groot: 145 in totaal. Ook hebben we veel positieve reacties binnengekregen."

De organisatie van de Rotterdamse Beursvloer is in handen van het MORE-netwerk, VNO-NCW, Fortis,  KPMG, en de Kamer van Koophandel van Rotterdam. Wanneer zal de tweede beursvloer plaats gaan vinden? Sandra de Koning: "Een precieze datum hebben we nog niet geprikt. Wel staat vast dat de beurs in Rotterdam zal plaatsvinden, eind oktober."