Eredivisie en VriendenLoterij kiezen Maatschappelijk Speler 2017

4 augustus 2017, 09:00
Eredivisie en VriendenLoterij kiezen Maatschappelijk Speler 2017
Eredivisie en VriendenLoterij kiezen Maatschappelijk Speler 2017
Tom Beugelsdijk, Sergio Padt en Morten Thorsby zijn genomineerd voor de titel 'Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017'. Deze prijs wordt jaarlijks door de Eredivisie en VriendenLoterij uitgereikt aan een speler die zich op een bijzondere manier inzet voor de maatschappij, meldt Fox Sports. De winnaar wordt op maandag 21 augustus tijdens het Gala Voetballer van het Jaar bekendgemaakt.
 
Alle Eredivisieclubs zijn gevraagd een speler uit de selectie aan te dragen voor de verkiezing Maatschappelijk Speler Eredivisie. Een vakjury koos op basis van de maatschappelijke inzet van de voetballers drie finalisten: Tom Beugelsdijk, Sergio Padt en Morten Thorsby. De komende weken speelt de stem van het publiek een belangrijke rol in de verkiezing. Tot en met woensdag 16 augustus kan iedereen op Eredivisie.nl stemmen op zijn of haar favoriet.
 
Prijzengeld naar goede doelen
Naast een trofee ontvangt de speler een cheque ter waarde van vijftigduizend euro, beschikbaar gesteld door VriendenLoterij. De helft van dit bedrag gaat naar een maatschappelijke activiteit van de club, de andere 25.000 euro mag hij schenken aan goede doelen naar keuze.  
 
Met de prijs willen de Eredivisie en VriendenLoterij het maatschappelijk belang van het voetbal onderstrepen. Eerder zijn Giovanni van Bronckhorst (2011), Tim Gilissen (2012), Siem de Jong (2013), Deniz Türüç (2014), Jeroen Zoet (2015) en Nathan Rutjes (2016) uitgeroepen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie.
 
(Bron: Fox Sports)
 

♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.
 
gerelateerde items