Maarten van der Weijden moet Elfstedenzwemtocht afbreken

20 augustus 2018, 14:00
Maarten van der Weijden moet Elfstedenzwemtocht afbreken
Maarten van der Weijden moet Elfstedenzwemtocht afbreken
Maarten van der Weijden heeft zijn Elfstedenzwemtocht moeten afbreken. Van der Weijden zwom de tocht om geld op te halen voor de Maarten van der Weijden Foundation, dat geldt inzamelt voor onderzoek naar kanker. De reden voor zijn opgave is van medische aard.
 
‘We zijn enorm trots op en dankbaar voor de prestatie van Maarten van der Weijden die hij geleverd heeft met zijn Elfstedenzwemtocht’, reageert Sigrid Attema - van den Broek, Manager Corporate Affairs van KWF. ‘Samen met alle vrijwilligers, de deelnemers, de sponsoren en niet te vergeten het publiek langs de route hebben we allemaal een historisch weekend meegemaakt. Heel Nederland en in het bijzonder de Friezen hebben Maarten gesteund op verschillende manieren. Met het uiteindelijke bedrag dat wordt opgehaald draagt Maarten bij aan belangrijk kankeronderzoek. Alle donaties worden gekoppeld aan elf prachtige onderzoeken die hij samen met patiënten en patiëntenorganisaties heeft gekozen. We hopen dat Maarten het medisch gezien goed maakt en snel herstelt.’

UPDATE
Van der Weijden heeft 2.511.302 euro opgehaald. Omgerekend: 19 euro per zwemslag. Het geld dat door hem is opgehaald, draagt bij aan kankeronderzoek. Het bedrag kan de komende dagen nog oplopen.
gerelateerde items