Toon alles (1)

Maakerwerkvan.nu maakt verwachtingen niet waar

21 juni 2019, 06:00
Maakerwerkvan.nu maakt verwachtingen niet waar
Maakerwerkvan.nu maakt verwachtingen niet waar
Een tv-spot gemaakt door regisseur Mari Sanders (bekend van onder meer de Rolstoel Roadmovie) was in februari 2018 de aftrap van de landelijke campagne van Start Foundation om aandacht te vragen voor de positie van 1,7 miljoen mensen met een arbeidsbeperking. Het vermogensfonds heeft de campagne geëvalueerd en komt tot de conclusie dat het doel niet helemaal gehaald is.
 
In de ‘commersocial’ gingen arbeidsgehandicapten massaal de straat op om hun recht op werk op te eisen. Centraal onderdeel van de campagne was de website Maakerwerkvan.nu, waar mensen met een arbeidsbeperking en werkgevers met elkaar in contact konden komen voor een netwerkgesprek. Mensen met een arbeidsbeperking (‘wensmakers’) presenteerden hun belangrijkste werkwensen, waar werkgevers vervolgens vrijblijvend op konden reageren.

Merendeel kreeg geen reactie
De campagne probeerde sterk in te zetten op het stimuleren van onderling contact. ‘Daar zijn we kwalitatief en kwantitatief niet echt in geslaagd’, meldt Start Foundation. ‘In totaal zijn 750 wensen ingestuurd via de website Maakerwerkvan.nu. Opvallend - en wat ons betreft het meest teleurstellend - is dat het merendeel van de wensmakers geen reactie kreeg op zijn/haar wensen (64 procent). Zelfs met onze ingebouwde drietrapsraket. Via de site konden werkgevers zich spontaan melden, werkgevers werden actief gemaild en we organiseerden belsessies, begeleid door een stevige onlinecampagne. Ondanks die inspanningen lukte het niet om voor iedereen een gesprek te arrangeren.’
 
Klik hier voor de volledige evaluatie.
 
gerelateerde items