Toon alles (1)

Maak een hondenselfie op National Dog Day

23 augustus 2018, 00:00
Voor eind 2020 wil World Animal Protection 100.000 honden vaccineren.
Voor eind 2020 wil World Animal Protection 100.000 honden vaccineren.
Amerikaanse baasjes zetten a.s. zondag 26 augustus massaal hun hond in het zonnetje. Het resultaat? Een eindeloze stroom aan vrolijke ‘dog’-selfies. World Animal Protection roept alle Nederlandse hondenvrienden op om een selfie of vlog met hun hond te maken. Daarmee kunnen ze World Animal Protection helpen in de strijd tegen hondsdolheid. 

Iedere hondenbezitter kan meehelpen door op 26 augustus een selfie of vlog op Facebook, Instagram of Twitter te plaatsen met de tekst: Ik steun World Animal Protection in de strijd tegen hondsdolheid. Doe je mee? En daarbij de hashtags #vooreenprikkie en #nationalehondendag de url: worldanimalprotection.nl te gebruiken.

Hondsdolheid: het probleem
Iedere twee minuten worden er over de hele wereld zo’n veertig honden gedood door mensen. Met als belangrijkste reden: angst voor hondsdolheid. Hondsdolheid, een virusinfectie van de hersenen, maakt vooral slachtoffers in Afrika en Azië. Veel honden overlijden aan de deze ziekte – als ze eenmaal hondsdolheid oplopen, is genezing niet mogelijk – maar bovenal worden veel honden gedood met het (verkeerde) idee dat daarmee de ziekte kan worden bestreden. Uit angst worden ze massaal afgemaakt: vergiftigd, met stenen bekogeld of doodgeslagen.

Aanpak bij de bron
World Animal Protection werkt al jaren met succes aan vaccinatieprogramma’s en het beperken van hondenpopulaties. Door honden te vaccineren, registreren en steriliseren en inwoners in Afrika en Azië voorlichting te geven, kunnen honden worden beschermd tegen een pijnlijke dood. Voor eind 2020 wil World Animal Protection 100.000 honden vaccineren. Als zeventig procent van een hondenpopulatie is gevaccineerd, dooft de ziekte (overgedragen door honden) uit.
 
gerelateerde items