Llink weg bij pensioenfonds om foute beleggingen

14 juni 2007
Nieuws | | Governance & Finance

AMSTELVEEN (14 juni) - Niet alleen de goede doelen werden deze week met de neus op de feiten gedrukt, waar het om hun beleggingen gaat. Ook de idealistische omroep Llink is niet blij met de beleggingen van pensioenfonds PNO Media. Llink staat op het punt uit het fonds te stappen, zo maakte de omroep dinsdag bekend in een persbericht.


Llink heeft van het pensioenfonds geëist dat het beleggingsbeleid op zeer korte termijn verandert. De directie van Llink kan zich niet in de beleggingen vinden, aldus directeur Anna Visser. "PNO Media beroept zich erop te investeren met inachtneming van de door PNO Media opgestelde Code Maatschappelijk Verantwoord Beleggen. Wapenhandel, mensonterende arbeidsomstandigheden en bedrijven die buitenproportionele milieuvervuiling veroorzaken vallen naar onze mening niet onder deze code."

 


Met haar kritische geluid loopt Llink voorop. Llink is de eerste omroep die zich in het openbaar uitspreekt over het verplichte collectieve pensioenfonds van de Nederlandse Publieke Omroep. De omroep werd getriggerd door de berichtgeving op scheldlog Geenstijl.nl. Op dit weblog werd onlangs het nieuws gebracht dat PNO Media belegt in omstreden ondernemingen als BAE, Halliburton en China Coal Energy.

 


Als PNO Media niet op korte termijn aan haar eigen Code Maatschappelijke Verantwoord Beleggen gaat voldoen stapt Llink op.

 


Zie ook: http://www.llink.nl