Sander Schimmelpenninck en Simone Weimans in line-up Civil Power 2021

Sander Schimmelpenninck en Simone Weimans in line-up Civil Power 2021.
Sander Schimmelpenninck en Simone Weimans in line-up Civil Power 2021.
30 september 2021
Nieuws | | Civil Power

Civil Power geannuleerd Vanwege de nieuwe coronamaatregelen hebben we helaas moeten besluiten om Civil Power te annuleren op 18 november en te verplaatsen naar voorjaar 2022. De nieuwe datum wordt spoedig gecommuniceerd.



Op donderdag 18 november 2021 organiseert De Dikke Blauwe/Walburg Pers het jaarlijkse live event Civil Power, waarbij filantropische burgerkracht in de volle breedte gevierd wordt. De bekendmaking van de jaarlijkse influential-ranglijst De DDB100 is uitgangspunt en leidraad voor een gevarieerd programma met sprekers als Ama Koranteng-Kumi (Directeur Bloei & Groei), Sander Schimmelpenninck en Simone Weimans als dagvoorzitter.
 
Dit jaar vindt Civil Power plaats in KIT, Royal Tropical Institute in Amsterdam en staat het thema De (bio)diversiteit van filantropische burgerkracht centraal. Tijdens het event blikken we, onder leiding van dagvoorzitter Simone Weimans, bekend van o.a. het NOS Journaal, na een uitzonderlijk pandemie-jaar terug op de trends en stimuli die hebben geleid tot vindingrijke initiatieven in de goede doelensector. Of hebben die juist tot nieuwe uitdagingen geleid? Ook schetsen we samen een toekomst waarin de filantropie, groot of klein, institutioneel of vanuit grass roots, kan floreren.


 
Diversiteit
Diversiteit zorgt voor vitaliteit en weerbaarheid. Dat geldt voor de ecologie van flora en fauna, maar ook voor een samenleving, sector of bedrijf. We hebben (bio)diversiteit nodig om met creativiteit en wendbaarheid een crisis het hoofd te kunnen bieden, om letterlijk te kunnen floreren. Tegelijkertijd gelden overal ook (natuur)wetten, regels en tegenkrachten die maken dat niet al die duizend bloemen tot volle wasdom kunnen komen.


Simone Weimans (L) en Sara Kinsbergen (R).
Line-up 
Sprekers en gasten tijdens Civil Power 2021 zijn onder andere: Marjolein Demmers (directeur Natuur en Milieu), Jeroen Dijsselbloem (voorzitter Natuurmonumenten en voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid), Ama Koranteng-Kumi (Directeur Bloei & Groei), Lindy van Vliet (directeur Kennis bij het Koninklijk Instituut van de Tropen), Sander Schimmelpenninck (journalist en columnist), Sara Kinsbergen (Radboud Universiteit) en Jan van Berkel (voorzitter Goede Doelen Nederland).


 
Meld je hier aan voor Civil Power 2021.
Lees ook: ‘Langs de Blauwe Meetlat: Charlie Ortega’