Toon alles (4)
Canick Hermans

Linda Hummel volgt Jan van Berkel op bij Leprastichting

17 september 2020, 06:00
Linda Hummel neemt stokje over van Jan van Berkel, die vanaf 2009 Leprastichting leidde.
Linda Hummel neemt stokje over van Jan van Berkel, die vanaf 2009 Leprastichting leidde.
Per 1 januari neemt Linda Hummel het stokje over van vertrekkend directeur Jan van Berkel, die de stichting vanaf 2009 heeft geleid. Hummel is al lange tijd betrokken bij internationale organisaties die actief zijn in ontwikkelingslanden, specifiek gericht op Afrika. De afgelopen jaren werkte Hummel als Director Global Fundraising Development bij Amref Health Africa en daarvoor was ze verantwoordelijk voor communicatie, fondsenwerving en partnerships bij Amref Flying Doctors.
 
Hummel, die behalve in de wereld van ngo’s eerder management- en directiefuncties in het bedrijfsleven had, onder andere bij Time Magazine en AOL: ‘Een eeuwenoude ziekte als lepra zorgt jaarlijks nog steeds voor 200.000 besmettingen wereldwijd en kan tot ernstige handicaps en uitsluiting leiden. Daar kunnen we eind aan maken. De afgelopen vijftien jaar heb ik veel vooruitgang gezien op het gebied van gezondheid in Afrika. Binnen de Leprastichting is er veel deskundigheid, innovatiekracht, ervaring en drive. Ik kijk er dan ook naar uit om mij samen met alle medewerkers in te zetten om deze ziekte terug te dringen en te werken aan het ultieme doel: een wereld zonder lepra’.
 
Ook Bram van Ojik, voorzitter van de Raad van Toezicht, kijkt uit naar de nieuwe samenwerking: ‘Met haar ruime ervaring in ontwikkelingslanden en haar kennis van communicatie en campagnes kan de Leprastichting een voorlopersrol blijven spelen in de strijd tegen besmetting en tegen het stigma dat mensen met lepra dragen.’
 
Jan van Berkel gaat vanaf 2021 met pensioen, maar heeft aangegeven zijn bestuurlijke functies binnen de filantropiesector als voorzitter van koepels Goede Doelen Nederland en van de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie tot 2023 te blijven vervullen. 

Bron: Leprastichting
gerelateerde items