Liever geen regels: fondsenwervers willen donaties vrij besteden

9 maart 2018, 06:00
De gemiddelde fondsenwerver in het Verenigd Koninkrijk ontvangt liever een bedrag van 460.000 pond dat vrij te besteden is, dan een bijdrage van een miljoen waar regels aan vastzitten.
De gemiddelde fondsenwerver in het Verenigd Koninkrijk ontvangt liever een bedrag van 460.000 pond dat vrij te besteden is, dan een bijdrage van een miljoen waar regels aan vastzitten.
De gemiddelde fondsenwerver in het Verenigd Koninkrijk ontvangt liever een bedrag van 460.000 pond dat vrij te besteden is, dan een bijdrage van een miljoen waar regels aan vastzitten. Dat blijkt uit onderzoek van nfpSynergy onder bijna driehonderd fondsenwervers.
 
NfpSynergy vroeg de fondsenwervers die financieringsaanvragen doen naar hun mening. Financiële bijdragen die vrij kunnen worden besteed zijn belangrijk. Zo zouden ze een bijdrage van een miljoen pond met restricties inleveren als daar 460.000 pond tegenover zou staan dat vrij te besteden zou zijn. De percentages liggen hoger dan zes jaar geleden, toen wilden fondsenwervers de miljoen nog inruilen voor 630.000 pond vrij te besteden geld. ‘Deze toename zou erop kunnen wijzen dat een beperkter financieringsklimaat onbeperkte financiering nog kostbaarder heeft gemaakt’, zegt Joe Saxton, medeoprichter van nfpSynergy.
 
Meer feedback
Onderzoekers stelden vast dat 98 procent van de respondenten het eens was met de stelling ‘Ik zou graag willen dat subsidieverstrekkers betere feedback geven op aanvragen.’ Het Big Lottery Fund en de Garfield Weston Foundation scoorden hoog als financierders. De BLF is het best in verstrekken van informatie, begrijpt de organisaties goed en heeft de beste relaties met aanvragers of grantees. De Garfield Weston Foundation scoort het hoogst waar het gaat om het aanvraagproces.
 
gerelateerde items