Toon alles (1)

Lidmaatschap NLFL deze maand met korting

2 mei 2019, 05:00
Lidmaatschap NLFL deze maand met korting
Lidmaatschap NLFL deze maand met korting
Nederland Filantropieland heeft van de maand mei een ledenwerfmaand gemaakt. Samen met leden en maatschappelijk partners is een campagne ontwikkeld. Een groep vrijwilligers heeft professionele inzet geleverd en gaan ook potentiële leden bellen. NLFL kent zo’n 500 individuen als lid, zo’n 150 goede doelen en enige tientallen dienstverleners. Daarnaast vertegenwoordigt zij de 350 leden van Partin.

Het afgelopen jaar hebben meer dan duizend mensen die nog geen lid zijn, regelmatig deelgenomen aan activiteiten van NLFL (webinars, cafés, kennisevent, bijeenkomsten). Een goede reden om hen te vragen ook lid te worden: Groei mee met Nederland Filantropieland. Daarnaast hebben veel organisaties ervaren dat er hard is gewerkt aan de belangenbehartiging. De transparantiewetgeving, de Geefwet, het ANBI-stelsel en nu recent de telecomwetgeving zijn onderwerp van gesprek met de overheid. 

Er zijn nog veel zaken die NLFL de komende periode wil oppakken. Recent is gestart met Goed Goed Doen, een initiatief om startende goede doelen een steuntje in de rug te geven. De eerste twintig hebben zich reeds aangemeld. Ook zo’n twintig aanmeldingen voor de mogelijkheid om één jaar lang mee te lopen in een netwerk van marketingmanagers van A-merken. Na de zomer starten nog enkele nieuwe initiatieven en gaan we ons bestaande programma intensiveren.

Jacqueline Kremer-Duzijn, Humanitas: ‘De eerste keer dat ik binnenstapte bij een fondsenwervingscafé werd ik verrast door de hartelijkheid en de openheid van de mensen. Lid van NLFL zijn betekent de kans om te ontmoeten, delen en leren van elkaar. Zowel off- als online.’

Zonder financiële inkomsten uit contributies van leden is al dat werk niet mogelijk. Hoe meer leden, hoe groter het netwerk, hoe meer professionaliteit er te delen is en hoe steviger onze belangenbehartiging. Maar bovenal: hoe meer leden hoe meer verbinding tussen mensen en organisaties die werken aan een gezond filantropieklimaat in Nederland.

Meer informatie op: zie https://nlfl.nl/mei-ledenwerfmaand
 
gerelateerde items