Toon alles (2)

Leren en netwerken op Tiende Wilde Ganzen – Partindag

10 september 2019, 06:00
Tiende Wilde Ganzen - Partindag
Tiende Wilde Ganzen - Partindag
Op zaterdag 28 september is er gelegenheid de Wilde Ganzen – Partindag 2019 in Nijkerk te bezoeken. U kunt zich nu al inschrijven.
 
Ook dit jaar is het programma zo ingericht dat een breed scala aan onderwerpen aan bod komt die particuliere initiatieven in ontwikkelingssamenwerking raken. Door workshops en lezingen met titels als ‘De Kracht van beelden’, ‘Geef je missie vleugels’, Hoe kun je groei stimuleren bij organisaties?’ en ‘Weet jij aan welk werelddoel je werkt?’ worden deelnemers geïnspireerd na te denken over hun werk en inzet.

Inspirerende sprekers en workshops

Bekende en minder bekende sprekers en deskundigen dragen bij aan dit programma. Zo gaat Paul Iske van het Instituut voor Briljante Mislukkingen in op het proces van vallen en opstaan dat noodzakelijk lijkt voor innovatie en Dirk-Jan Koch spreekt over de onbedoelde effecten van ontwikkelingshulp. Nico Roozen, een van de grondleggers van het eerste keurmerk voor eerlijke handel Max Havelaar, zal vertellen over fairtrade. En op de communicatie tussen ‘zendende’ en ‘ontvangende’ organisaties zal Simon Kuijpers-Heezemans van CERES/Radboud University Nijmegen verder ingaan.
 
Maar ook komen particulier initiatieven zelf aan het woord. Welzijn Wajir deelt ervaringen over samenwerking met andere organisaties die tot continuïteit hebben geleid, en Read to Grow laat zien hoe hun programma in 17 jaar kon uitgroeien naar 1.000 projecten in 65 landen. En dit is nog maar een kleine greep uit het programma.

Gezelligheid op het ontmoetingsplein

Maar de dag is meer dan informatie opdoen en leren. Partin-voorzitter Lucy Engelen zegt daarover: ‘Zoals u van ons gewend bent, wordt het een dag met voor elk wat wils: er zijn lezingen, er zijn workshops, u kunt speeddaten met deskundigen over onderwerpen waar u altijd meer over wilde weten… en natuurlijk mag u de gezelligheid niet missen! Ontmoet anderen, die net als u geïnteresseerd zijn in ontwikkelingssamenwerking, de moed niet opgeven en projecten starten in landen waar de cultuur anders is dan hier. Hoor wat anderen ervaren, en vertel hoe u het doet. De pauze tijdens de lunch geeft u daar ruim de gelegenheid voor.’ Dit jaar zal gebruik gemaakt worden van Conversation Starter om deze ontmoetingen onderling te faciliteren.

Programma en inschrijven

De Wilde Ganzen – Partindag vindt plaats in De Schakel in Nijkerk. De dag begint om half 10. Ook niet-leden van Partin zijn van harte welkom.
 
Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u hier
 
gerelateerde items