Leonardo DiCaprio spreker op Goed Geld Gala

3 januari 2018, 11:00
Leonardo DiCaprio is gastspreker op het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij in Amsterdam in februari.
Leonardo DiCaprio is gastspreker op het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij in Amsterdam in februari.
Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio is gastspreker op het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij in Amsterdam in februari. Hij spreekt namens de door hem in 1998 opgerichte stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF). Vorig jaar was voormalig president Bill Clinton gastspreker names de Clinton Foundation.
 
Als voorzitter van de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) werkt DiCaprio aan de bescherming van de biodiversiteit, aan de instandhouding van oceanen en bossen en aan de educatie van de wereld op het gebied van klimaatverandering. Daarnaast heeft hij talloze creatieve projecten en documentaires zoals ‘Before the Flood’ (2016) rond het milieuthema geproduceerd om het bewustzijn te vergroten en verandering te versnellen.
 
Awards
In september 2014 is DiCaprio benoemd tot ‘Boodschapper van de Vrede’ voor de Verenigde Naties met specifieke aandacht voor klimaatverandering. Diezelfde maand werd DiCaprio geëerd met de Clinton Global Citizen Award, nam hij deel aan de grootste klimaatmars van de geschiedenis in New York City en sprak hij krachtige woorden tijdens de Klimaattop van de Verenigde Naties. In januari 2016 ontving DiCaprio een Crystal Award van het World Economic Forum in Davos voor zijn werk om wereldwijd de aandacht te vestigen op de dringende noodzaak om de klimaatverandering aan te pakken.
 
Leonardo DiCaprio is daarnaast lid van de besturen van het Wereld Natuur Fonds, de Natural Resources Defence Council, de Pristine Seas van National Geographic, de funders’ collaborative Oceans 5 en het International Fund for Animal Welfare. ‘Ik kijk ernaar uit om dit jaar bij deze feestelijke bijeenkomst aanwezig te zijn en te spreken over de zaken waar ik me zo intens bij betrokken voel’, aldus DiCaprio.
 
Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala op 15 februari maakt de Postcode Loterij bekend welke bedragen zij kan doneren aan goede doelen en extra projecten uit de lotverkoop van het afgelopen jaar. 
gerelateerde items