Leegloop top GuideStar Engeland

15 maart 2006
Nieuws | | Organisatienieuws

Drie maanden terug ging de Engelse website van GuideStar, variant op de originele Amerikaanse online database, de lucht in. Nu chief executive Erica Roberts en chief operating officer Jocelyn James vertrekken en de fondsen van GuideStar UK deze maand lijken op te drogen, dringt de metafoor van het zinkende schip zich op.

Wat development director Les Helms betreft is de gedachte van een organisatie op de weg naar beneden in ieder geval niet juist. Hij noemt het vertrek van Roberts en James in ThirdSector “part of the natural progression of the organisation from the implementation to the operating mode.” Vrij vertaald: de twee topvrouwen zetten de organisatie op poten, nu gaat de organisatie over tot de orde van de dag.

De Engelse website, die een schier onuitputtelijke bron van informatie is over goede doelen en maatschappelijke organisaties, kon mede gebouwd worden dankzij een donatie van 2,7 miljoen pond van het ministerie van Financiën en een kleine 2 miljoen pond uit andere bronnen. Dat geld is echter vrijwel op. Hoe moet het nu verder? Helms is optimistisch. “Er liggen een aantal getekende overeenkomsten, en er wordt onderhandeld over een paar grote samenwerkingsverbanden.”