Laurentien: ‘Vraag jongeren om advies’

6 maart 2017, 17:00
Laurentien: 'Vraag jongeren om advies'
Laurentien: 'Vraag jongeren om advies'
Prinses Laurentien van Oranje-Nassau was afgelopen zondag te gast bij WNL Op Zondag, waar ze samen met oprichter Patrick Anthonissen sprak over Young Impact, een beweging waaraan meer dan 15.000 jongeren meedoen. Het initiatief is gebaseerd op WE Day, een beweging die inmiddels meer dan twee miljoen jongeren heeft geactiveerd tot sociale en actieve wereldburgers.
 
Young Impact bestaat uit een scholenprogramma dat jongeren in hun kracht zet om inspiratie om te zetten in actie. Het laat ze beseffen dat ze in staat zijn om daadwerkelijk verandering te realiseren in onze samenleving en ze ervaring hoe mooi het is om anderen te helpen. Laurentien is, net als Dolores Leeuwin (Presentatrice van o.a. het Klokhuis), Willemijn Verloop (Oprichter Social Enterprise NL), Jill Schirnhofer (Illustrator, schrijfster en presentatrice van Jill), Lucas Meijs (Hoogleraar vrijwilligerswerk) en Erik Gerritsen (Secretaris-generaal van het ministerie van VWS) een van de ‘friends’ van Young Impact.
 
‘Andere manier van kijken’
Tijdens de uitzending werden diverse voorbeelden van succesvolle jongeren getoond. Volgens Laurentien is het zaak jongeren om advies te vragen voor maatschappelijke problemen. ‘Een andere manier van kijken helpt om op een andere manier naar oplossingen te zoeken’ aldus de prinses.
 
Celebration
Op 30 mei wordt in de Ziggo Dome het Celebration evenement gehouden met (inter)nationale iconen en artiesten en live optredens. Dan worden ook de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die het verschil maken.
 
Klik hier om de aflevering te bekijken.
 
gerelateerde items