Toon alles (2)

Laureaat Laurentien door media in het zonnetje gezet 

4 oktober 2017, 08:11
De nieuwe nummer 1 in de DDB100, Laurentien van Oranje, was gisteravond te gast in de talkshow van Humberto Tan om over haar uitverkiezing en filantropische activiteiten te spreken.
De nieuwe nummer 1 in de DDB100, Laurentien van Oranje, was gisteravond te gast in de talkshow van Humberto Tan om over haar uitverkiezing en filantropische activiteiten te spreken.
Het nieuws dat Prinses Laurentien door De Dikke Blauwe is uitgeroepen tot invloedrijkste persoon in de filantropie is niet onopgemerkt gebleven. Gisteravond was de nummer 1 te gast in RTL Late Night. Afgelopen maandag bracht de Telegraaf een twee pagina’s tellend interview en ook Radio1 besteedde aandacht aan DDB100.

Blauw Bloed

De pers was gisteren tijdens de vernissage van De Dikke Blauwe4 goed vertegenwoordigd. Zoals te verwachten viel was er een aantal ‘royalty watchers’, waaronder het programma ‘Blauw Bloed’, dat er video-opnamen maakte tijdens en na afloop van de vernissage en de uitreiking van de oorkonde aan Laurentien van Oranje.
Voor het filmpje: klik hier.

RTL Late Night

Na de geanimeerde vernissage vertrok Prinses Laurentien naar de studio van RTL Late Night in Amsterdam, waar zij te gast was in de talkshow van Humberto Tan. Daar werd de laureaat abusievelijk aangekondigd als ‘invloedrijkste filantroop’, een vergissing die door de prinses op vriendelijke wijze werd gecorrigeerd: de benoeming door De Dikke Blauwe gaat immers over invloed door nieuwe ideeën en niet per se over geld. Om de uitzending terug te kijken: klik hier (na gratis registratie).

Telegraaf

Afgelopen maandag bracht de Telegraaf als eerste landelijke krant het nieuws van de benoeming door middel van een groot interview met de prinses. ‘Prinses Laurentien is uitgeroepen tot de meest invloedrijke speler in de wereld van filantropie’, schrijft De Telegraaf. ‘Opinieblad De Dikke Blauwe heeft de echtgenote van prins Constantijn bovenaan de lijst geplaatst van honderd Nederlanders die impact hebben gerealiseerd met geld (van anderen of van zichzelf) of met baanbrekende ideeën.’

Vorsten

‘De prinses onderscheidde zich onder meer met de oprichting van de stichting Lezen & Schrijven voor de strijd tegen laaggeletterdheid, en de Missing Chapter Foundation dat kinderen een duidelijker stem wil geven bij maatschappelijke vraagstukken’, meldt het blad Vorsten. ‘Iedereen telt’, aldus Laurentien, die nog een handvol andere functies heeft. Ze ziet de erkenning overigens niet als figuurlijke kroon op haar werk. ‘Een kroon klinkt alsof ik ermee ophoud, maar er is nog zoveel te doen. Ik kijk altijd vooruit, niet achterom.’

Vakblad Fondsenwerving

‘Het juryrapport prijst Laurentien van Oranje, die in eerdere edities van de DDB100 ook al een hoge notering kreeg, om haar inclusieve denken’, schrijft het Vakblad Fondsenwerving. ‘Zij schrijven dat de prinses geen genoegen neemt met hokjes, vakjes en nationale grenzen als het gaat om de aanpak van universele, humanitaire problemen.’

Marketing Tribune

Marketing Tribune bericht over de uitreiking: ‘Tijdens een feestelijk vernissageprogramma op 3 oktober in Den Haag zal de prinses haar uitverkiezing luister bijzetten met een eigen mini-talkshow, waarin zij in gesprek gaat met een kind, een ex-gedetineerde en een laaggeletterde. Daardoor benadrukt zij het belang van oprechte inclusiviteit en komen behalve de ‘filantropische rolmodellen’ ook de ‘doelgroepen’ op gelijkwaardige wijze in beeld.’

De Dikke Blauwe

In het DDB Journaal van donderdag 5 oktober kunt u een uitgebreid verslag van de vernissage van redacteur Marjan Smeitink lezen. Ook zal binnen enkele dagen een uitgebreid videoverslag van de geanimeerde bijeenkomst op deze website worden gepubliceerd.
 
 
gerelateerde items