Toon alles (3)

Genomineerden landelijke vrijwilligersprijzen bekend

3 november 2016, 12:00
De nominaties van dit jaar zijn bekend.
De nominaties van dit jaar zijn bekend.
De 18 vrijwilligersorganisaties, -projecten en vrijwilligers die zijn genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016 zijn bekend. Zij zijn gekozen uit ruim 400 inschrijvingen. De winnaars ontvangen op 7 december, internationale vrijwilligersdag hun prijs uit handen van staatssecretaris Van Rijn van VWS. Ook het publiek kan een winnaar kiezen. Zij kunnen vanaf nu stemmen op hun favoriete project of vrijwilliger.
 
Genomineerden in drie categorieën
Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de VriendenLoterij Passieprijs. De genomineerden in de categorie Landelijk zijn: DeBroekriem, Granny’s Finest, Scouting Nederland met project #Scouting2025, Inspiratienetwerk TijdVoorActie, Stichting Zijweg en StigmaTour Zorgbelang.
 
In de categorie Lokaal zijn genomineerd: Hotspot Hutspot (Rotterdam), SV Helios (Deventer), Stichting VoedselLoket (Almere), Prachtlint (Alblasserdam), stichting de Klup (Apeldoorn) en Bewonersbedrijf Berflo Es (Hengelo).
 
Voor de VriendenLoterij Passieprijs komen in aanmerking: Eliene Sietsma van Stichting Stomaatje, Eva Nijhoff van Gezond Natuur Wandelen Nederland, André Blaauwgeers van Stichting Griendtsveenpark, Serguei Markovic van sv DVSU, Flore Brummans van Stichting Wilskracht en Khalid Ben Souni van Hotspot Hutspot.
 
Jury- en publieksprijzen
Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de VriendenLoterij Passieprijs, waarin een vrijwilliger van onschatbare waarde wordt beloond. De winnaars ontvangen prijzen variërend van €500 tot €5.000. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door de jury én een door het publiek dat t/m 7 december via vrijwilligersprijzen.nl een stem kan uitbrengen op zijn favoriete genomineerde.
 
Selectiecriteria
De prijzen staan dit jaar in het teken van het goed organiseren met vrijwilligers. Dit is het thema van het Gratis Goud Festival (gratisgoudfestival.nl), een conferentie over vrijwilligerswerk die op 7 december in Deventer plaatsvindt en waar de vrijwilligersprijzen worden uitgereikt. De jury beoordeelt de projecten dan ook onder andere op hoe ze hun eigen vrijwilligersbeleid gestalte geven en omgaan met hun vrijwilligers. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie: er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt. Bekijk alle selectiecriteria op vrijwilligersprijzen.nl.
 
De prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie.
 
gerelateerde items