Toon alles (1)

Laasya gaat dankzij de mica-campagne naar school

29 augustus 2018, 00:00
Laasya: 'Ik heb nu veel vrienden omdat ik op school zit'.
Laasya: 'Ik heb nu veel vrienden omdat ik op school zit'.
Zij was het gezicht van de mica campagne van Terre des Hommes: Laasya. Ze werkte iedere dag in de mijnen, samen met haar drie zussen, twee broers, haar moeder en haar vader. Alleen dan verdienden ze genoeg, namelijk 2,49 euro per dag. Maar dankzij de massale steun voor onze mica-campagne, hoeft Laasya nu niet meer in de mijn te werken. 

Laasya zit nu in de tweede klas van de Laxmipur lagere school, dankzij continue voorlichting aan haar ouders over het belang van onderwijs.

Laasya: "Ik heb nu veel vrienden omdat ik op school zit. Toen ik werkte en niet naar school ging had ik geen vrienden. Ik vind het leuk om naar school te gaan en ik wil mijn opleiding afmaken."

Haar leraar zegt dat Laasya regelmatig naar school komt en goed voor zichzelf zorgt: "Het is een grote zichtbare verandering sinds ze naar school gaat. Ze maakt deel uit van onze kinderclub met 'risicokinderen' en zij die al kinderarbeider zijn." Laasya's buurman zegt dat ze geen lessen meer mist en nog maar zelden mica gaat verzamelen.

Voor het eerst in haar leven reisde Laasya buiten haar dorp en bezocht een stad, toen ze deelnam aan de 'Anti kinderarbeid dag' in Ranchi – de hoofdstad van de staat.

Laasya's moeder ontving een Revolving Fund ondersteuning van 5000 roepies voor het opnemen van inkomst generende activiteiten. Met dat geld is het gezin begonnen met het fokken van geiten door middel van de aankoop van twee geiten. 
gerelateerde items