KWF wil geld terug van Inspire2Live

2 september 2013, 17:13
KWF wil geld terug van Inspire2Live
KWF wil geld terug van Inspire2Live
KWF Kankerbestrijding wil het subsidiegeld van Inspire2Live dat nog niet is besteed, terug. Ook worden beloofde subsidies niet meer uitbetaald. Dat liet KWF Kankerbestrijding eerder vandaag weten, nadat bekend werd dat de stichting vooral geld heeft uitgegeven aan management-, en reis- en verblijfskosten in plaats van aan kankeronderzoek.

Van de drie miljoen euro die KWF Kankerbestrijding had begroot voor het project Understanding Live, heeft KWF al 1,6 miljoen euro overgemaakt. De resterende 1,4 miljoen euro komt niet bij Inspire2Live terecht en nog niet uitgegeven geld wordt teruggevorderd, aldus KWF. Inspire2Live is opgericht met het doel het geld dat wordt opgehaalde met Alpe d’HuZes in kankeronderzoek te steken. In de praktijk bleek er juist vooral aan bijzaken geld uitgegeven.

Vraagtekens
‘Wij begrijpen dat deze incidenten, door wie dan ook veroorzaakt, vraagtekens oproepen bij mensen die zich vrijwillig inzetten voor kankerbestrijding’, zegt KWF in een reactie. De stichting benadrukt dat er geen relatie is tussen de besteding van geld dat KWF met collectes ophaalt en van het geld dat is opgehaald met sponsorfietstocht Alpe d'HuZes.

Klik hier voor een uitgebreid interview met Coen van Veenendaal.

(Bron: Elsevier)
gerelateerde items