KWF wijzigt bestuursstructuur

23 november 2006
Nieuws | | Governance & Finance

Tijdens een buitengewone ledenvergadering is de bestuursstructuur van KWF Kankerbestrijding aangepast. Daarmee wordt voldaan aan de eisen die worden gesteld door de Code Goed Bestuur van de commissie Wijffels.


Sinds de oprichting in 1949 bestaat KWF uit een vereniging, die geld inzamelt, en een stichting, die gaat over de besteding van gelden voor wetenschappelijk kankeronderzoek, voorlichting en preventie. In de nieuwe structuur worden alle activiteiten ondergebracht in een stichting.

 


Het bestuur van de Stichting KWF Kankerbestrijding zal worden bijgestaan door twee adviesraden: een Wetenschappelijke Raad en een Maatschappelijke Raad. Het eerste orgaan oordeelt en adviseert over onderzoeksvoorstellen. De Maatschappelijke Raad zal vertegenwoordigers van alle KWF-afdelingen moeten gaan herbergen en heeft een advies- en klankbord functie.

 


Voorzitter Marten Oosting laat in een persbericht weten blij te zijn met het feit dat de ledenvergadering heeft ingestemd met de wijzigingsvoorstellen. "Wij voldoen hiermee aan alle richtlijnen volgens de Code Goed Bestuur voor de goede doelen sector. Door deze herstructurering wordt onze organisatie overzichtelijker, slagvaardiger en door de moderne opzet efficiënter. En we behouden het maatschappelijk draagvlak in de afdelingen."