KWF en Pink Ribbon bundelen krachten 'aan de achterkant'

Pink Ribbon en KWF Kankerbestrijding knopen de organisaties aan de achterzijde aan elkaar voor meer impact
Pink Ribbon en KWF Kankerbestrijding knopen de organisaties aan de achterzijde aan elkaar voor meer impact
28 oktober 2016
Nieuws | | Goede doelen

De stichtingen KWF Kankerbestrijding en Pink Ribbon zijn samengegaan met als doel om meer inkomsten te realiseren voor borstkankeronderzoek. Het gaat vooral om het combineren van de beoordeling van wetenschappelijk onderzoek, projectaanvragen en huisvesting. Het merk en de identiteit van Pink Ribbon blijven in deze samenwerking behouden.
 
Marc Albert, directeur Pink Ribbon vindt de krachtenbundeling een belangrijke stap voor fondsenwerving: 'KWF is door haar expertise en omvang de meest logische samenwerkingspartner om de inkomsten te maximaliseren en daarmee meer te kunnen betekenen voor mensen met borstkanker.' Door het combineren van kennis en een aantal organisatieactiviteiten te integreren, zoals de beoordeling van wetenschappelijk onderzoek en aanvragen voor projecten maar ook huisvesting en inzet van leveranciers ontstaan er volgens de partners meer mogelijkheden om te investeren in fondsenwervende activiteiten.
KWF-directeur, Michel Rudolphie: 'De toegevoegde waarde van deze krachtenbundeling is voor beide organisaties groot. KWF zal haar kennis, middelen en infrastructuur inzetten om het merk Pink Ribbon te ondersteunen en krachtiger te maken in het belang van mensen met borstkanker.'
 
Zelfstandig merk
Pink Ribbon blijft een zelfstandig merk binnen de KWF organisatie. Dat betekent onder andere dat er geen veranderingen zullen zijn in de relatie van Pink Ribbon met haar ambassadeurs, de vrijwilligersorganisatie en haar donateurs. Alle opbrengsten van de fondsenwerving door Pink Ribbon (incl. opbrengsten uit het verleden) gaan naar wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van borstkanker. De beoordeling van aanvragen voor financiering van borstkankeronderzoek vindt voortaan plaats binnen de beoordelingsstructuur van KWF. De onderzoeken worden beoordeeld op kwaliteit, relevantie en haalbaarheid. De nadruk ligt op de resultaten voor de patiënt. Binnen dit systeem hebben zowel nationale als internationale referenten een stem, en dit geldt ook voor (ex-) kankerpatiënten.
 
Borstkanker in cijfers
Eén op de zeven vrouwen in Nederland krijgt in haar leven de diagnose borstkanker. Het jaarlijkse aantal borstkankerdiagnoses zal bovendien de komende jaren toenemen, onder andere als gevolg van de vergrijzing. Dagelijks overlijden er in ons land negen mensen aan deze ziekte. Onder vrouwen in de leeftijdscategorie 35-55 jaar is borstkanker zelfs doodsoorzaak nummer één. Naast vrouwen kunnen ook mannen de diagnose borstkanker krijgen.
Over Pink Ribbon
Stichting Pink Ribbon financiert projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor de (ex) borstkankerpatiënt. In de afgelopen jaren heeft Pink Ribbon ruim 200 onderzoeken en projecten gefinancierd. www.pinkribbon.nl.
 
Over KWF Kankerbestrijding

Eén op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn leven de diagnose kanker. Per jaar zijn dat ruim honderdduizend mensen. Die diagnose betekent niet per se een doodvonnis, maar toch sterven er elk jaar ruim 43.000 mensen aan de gevolgen van de ziekte. Daarmee is kanker doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. KWF Kankerbestrijding heeft als doel: minder mensen met kanker, meer mensen die genezen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. www.kwf.nl