KWF en NFK maken toch gang naar de rechter

10 augustus 2017, 12:30
Het kort geding gaat er toch van komen.
Het kort geding gaat er toch van komen.
Mediation heeft niet tot overeenstemming geleid tussen KWF Kankerbestrijding en de Nederlandse Federatie Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). De NFK spande een kort geding aan omdat er onenigheid is over de aanlevering van informatie voor de patiëntenwebsite kanker.nl. De organisatie beschuldigt KWF ervan het platform volledig te willen beheren. Overleg tussen partijen heeft niets opgeleverd en NFK maakt nu toch de gang naar de rechter.
 
In april meldde de Volkskrant dat KWF de website eigenhandig wilde voortzetten door er een zelfstandige Stichting KankerNL van te maken. Eerder was echter afgesproken dat kanker.nl eigendom van de patiëntenfederatie zou worden als een van de drie partijen niet meer kon of wilde samenwerken. Directeur-bestuurder Arja Broenland van de NFK tegen de Volkskrant: ‘Het zou onacceptabel zijn als de patiënt hiervan de dupe wordt. Wij zien geen andere oplossing om voor ons eigendom op de komen.’
 
Mediation
Om KWF ertoe te bewegen het besluit terug te draaien, besloot NFK dan ook een kort geding aan te spannen tegen KWF en Kanker.nl. Na een gesprek besloten de twee organisaties een mediationtraject te starten. Het kort geding werd tot nader uitgesteld. Naar nu blijkt, heeft de mediator de partijen niet nader tot elkaar gebracht. Op 7 september dient alsnog het kort geding.
 
♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.
 
gerelateerde items