KWF Kankerbestrijding krijgt tweekoppige directie

5 maart 2018, 17:00
Fred Falkenburg en Johan van de Gronden gaan met ingang van 1 juni samen de directie vormen van KWF Kankerbestrijding. 
Fred Falkenburg en Johan van de Gronden gaan met ingang van 1 juni samen de directie vormen van KWF Kankerbestrijding. 
Fred Falkenburg en Johan van de Gronden gaan met ingang van 1 juni samen de directie vormen van KWF Kankerbestrijding. Zij volgen de waarnemende bestuurders Sigrid Attema en Koos Boering op, die op 1 oktober vorig jaar de vertrekkende directeur Michel Rudolphie vervingen. Rudolphie vond het na zes jaar tijd voor een nieuwe uitdaging.
 
De tweehoofdige directie van KWF krijgt een taakverdeling: Falkenburg heeft de activiteiten op het gebied van Doelbesteding als aandachtsgebied en van de Gronden de Fondsenwervende activiteiten en de ondersteunende KWF organisatieonderdelen. Met de ervaring en achtergrond van Falkenburg in het oncologische medische- en onderzoeksveld en van Van de Gronden bij maatschappelijke organisaties met vele vrijwilligers en donateurs, wil KWF een volgende stap zetten.
 
Fred Falkenburg
Professor dr. Fred Falkenburg is hematoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij wordt door het LUMC voor drie dagen per week gedetacheerd bij KWF en zal daarnaast twee dagen per week als hematoloog en onderzoeker werkzaam blijven bij het LUMC. ‘Voor mij is KWF de drijvende kracht achter het stimuleren, ondersteunen en begeleiden van kankeronderzoek. Met veel kennis en vasthoudendheid kunnen we samen met alle medewerkers en alle onderzoekers veel betekenen voor patiënten met kanker.’
 
Johan van de Gronden
Drs. Johan van de Gronden is algemeen directeur van PUM Netherlands senior experts, een pro bono organisatieadviesbureau van werkgevend Nederland dat de duurzame groei bevordert van het midden-en kleinbedrijf in opkomende en ontwikkelingseconomieën. In de periode 2006 - 2016 was hij directeur van het Wereld Natuur Fonds Nederland. ‘KWF is een parel van passie, maatschappelijke betrokkenheid en inzet om een van de grootste uitdagingen op het gebied van gezondheid de baas te worden. Ik kan mij geen doel voorstellen dat mij nog meer zou motiveren om het verschil te maken’, aldus Van de Gronden.
gerelateerde items