KWF besteedt recordbedrag in 2014

KWF besteedt recordbedrag in 2014
KWF besteedt recordbedrag in 2014
13 mei 2015
Nieuws | | Goede doelen

In het 65ste jubileumjaar van KWF Kankerbestrijding is een recordbedrag van €154,1 miljoen besteed aan de doelstellingen. In 2014 ontving KWF een opbrengst €135,8 miljoen, waarvan ruim €110 miljoen eigen fondsenwerving betrof.

Van de ontvangen middelen is in 2014 113 procent aan de doelstellingen van KWF besteed. Dat dit bedrag hoger is dan de inkomsten uit 2014 komt door de extra bestedingen uit het bestemmingsfonds Alpe d’Huzes/KWF fonds. KWF had het afgelopen jaar een kostenpercentage eigen fondsenwerving van 14,3 procent.

Nalatenschappen
Opbrengsten uit nalatenschappen (€41,6 miljoen) en de opbrengsten uit donaties en giften (€43,9 miljoen) blijven het grootste deel van de inkomsten uitmaken. Acties leveren ook veel geld op. Van de deelnemers aan de Alpe d’HuZes tot scholieren die statiegeld op flessen innen, deze acties leverden €20,4 miljoen op. De jaarlijkse collecte, in de eerste week van september, zorgde voor 6,2 miljoen euro aan inkomsten.

Michel Rudolphie (foto), algemeen directeur KWF Kankerbestrijding: ‘Kanker is helaas nog steeds doodoorzaak nummer 1 en daarom is kankerbestrijding nog hard nodig. De afgelopen jaren hebben we gezien dat we met het geld van de gulle gevers en actienemers van KWF Kankerbestrijding het verschil kunnen maken. Het percentage van mensen dat kanker overleeft stijgt nog steeds. We zetten in op een versnelling in het kankeronderzoek en gaan grote stappen maken. Samen komen we steeds dichterbij.’